Милан допусна шокиращо второ поражение от началото на сезона, след като падна у дома от Аталанта с категоричното 0:3 в мач от 19-ия кръг на италианската Серия „А“, но въпреки това запази първата си позиция. По същото Интер се подхлъзна и завърши 0:0 при визитата си на Удинезе, оставайки на две точки зад „росонерите“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Аржентинският защитник Кристиан Ромеро (26) вкара първия гол на „Джузепе Меаца“ след асистенция на германския бранител Робин Госенс. Словенският халф Йосип Иличич (53-дузпа) удвои аванса на бергамаските, а колумбийският нападател Дуван Сапата (77) довърши Милан след подаване на Ромеро. Златан Ибрахимович игра цял мач, а друг ветеран Марио Манджукич направи дебют за домакините, заменяйки Саму Кастийехо в 70-ата минута, но нито шведът, нито хърватинът успяха да помогнат на Милан да избегне унизителното поражение.

Интер обаче не се възползва от кошмарната загуба на градския съперник и също се издъни, след като стигна само до точка след 0:0 при визитата си на Удинезе. В осмата минута Лаутаро Мартинес се измъкна от защитата на домакините и с хладнокръвен удар изпрати топката в мрежата зад стража Хуан Мусо, но попадението не бе зачетено заради засада. „Нерадзурите“ бяха по-активни до края на мача, но така и не стигнаха до гол след пропуски на Мартинес, Атуро Видал, Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими. Резервата Стефано Сенси също принуди вратарят Мусо да спасява за пореден път с блестящ рефлекс в края.

След тези резултати Милан остава лидер с 43 точки, но вече само с 2 повече от Интер. Аталанта се изкачи до четвърта позиция с 36 точки, а Удинезе остава 15-и със 17 преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"