ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият младежки национал на Испания Жорди Амат стана крал на индонезийския остров Сиау, който е част от един от най-големите архипелази в света. В момента 30-годишният защитник е играч на малайзийския Джохор Дарул Тазим и вчера беше титуляр за тима при сбиването с Левски по време на контрола в Дубай.

„Когато бях малък, баба постоянно говореше, че съм принц. Аз обаче не вярвах и мислех, че това са просто приказките на една стара жена. Сегашната ситуация в известна степен ще промени ежедневието ми, но все още не мога на повярвам. Позицията ми не прави равен с краля на Испания, но искам да работя за благото на хората и да внеса позитивни икономически промени, тъй като на острова има доста работа“, заяви Амат пред TV3.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Остров Сиау е един от най-големите от архипелага Сангихе, който наброява над 130 острова с обща площ от 1013 кв. км.

Жорди Амат е бивш футболист на Еспаньол, Райо Валекано, Суонзи, Бетис и белгийския Ойпен. От лятото е част от Джохор. Играл е за различни национални формации във възрастови групи от 16 до 21 г., като с тима до 17 г. е бронзов медалист от световното първенство през 2009 г. в Нигерия. Носил е екипа на представителния тим на Каталуня. От края на 2022 г. е национал на Индонезия и вече има четири мача за тима.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК