Домакинът на Купата на африканските нации Камерун се класира за 1/4-финал на турнира, след като победи трудно осакатения тим на една от големите изненади Коморски острови с 2:1.

Аутсайдерът беше ударен тежко от коронавирус и игра без половината си титуляри, заради което на вратата от началото на мача започна левият бек Шакер Алхадур.

Това обаче не беше всичко за 132-ия в ранглистата на ФИФА тим в срещата и в седмата минута капитанът на тима Наджим Абду.

Камерун вкара при единствения си точен удар в мача, дело на Карл Токо Екамби в 29-ата минута (1:0).

Големият фаворит на два пъти изтръпна след удари на Ахмед Мони и Ел Фарду Бен след 30-ата минута, които обаче не успяха да се разпишат.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Втората част започна вихрено за домакините на турнира и защитникът, но тази вечер в ролята на вратар Шакер Алхадур трябваше да се намесва за първи път в срещата при удар на Венсан Абубакар.

Шакер Алхадур отново заслужи аплодисменти в 54-ата минута, когато на два пъти се намеси решително при удари на Шакер Аладур и Шакер Алхадур.

Играчите от Коморските острови обаче не се предадоха и опитваха да задържат топката, както и да затрудняват вратаря на съперника.

Камерун вкара втори гол в 65-ата минута, но попадението на Венсан Абубакар беше отменено заради засада. Само пет минути след това Абубакар все пак се разписа, оставайки сам срещу Алхадур (2:0).

Късмет не достигна на футболистите от Коморските острови в 73-ата минута, в която Абдала Мохамед удари лявата греда на вратата на Камерун.

Само пет минути след това Ел Фарду Бен стреля мощно от около 10 метра, но Онана се намеси подобаващо и спаси големия фаворит.

При третата поредна възможност обаче вратарят на Камерун капитулира след шут на Юсуф М'Чангама от фаул от близо 40 метра за крайното 2:1. (виж видео тук)

На 1/4-финал домакините на турнира от Камерун ще срещнат още един дебютант - Гамбия.







снимки: Twitter