Новосформираната Европейска Суперлига, която предизвика огромен скандал, е пред разпад. Световните медии бълват информация по темата и по всичко личи, че клубовете-основатели един след друг се отказват от проекта. 

Първо се разбра, че Челси и Манчестър Сити възнамеряват да се оттеглят заради надигналата се вълна на недоволство на феновете им, а сега стана ясно, че Барселона и Атлетико (Мадрид) са следващите, които вече подготвят документи за оттегляне от надпреварата. 

Журналистът Мат Лоутън е категоричен, че ръководството на Барселона е взело решение за напускане на Европейската Суперлига. Позицията на президента Жоан Лапорта е, че не би позволил Барса да участва в турнира, ако феновете са против.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Друг журналист - Бен Джейкъбс, пък написа в социалните мрежи, че негови източици в Атлетико (Мадрид) са го информирали за намерението на "дюшекчиите" да се оттеглят от проекта.

Всички 12 клуба, които организират Европейската Суперлига предстои след часове да проведат среща и да обсъдят дали да не се откажат от идеята за надпреварата. Това твърди "talkSport".

Новообявеният турнир, наподобяващ Шампионска лига, в който обаче ще участват само най-богатите клубове от Англия, Испания и Италия срещна сериозна съпротива от феновете и УЕФА.