Бившият треньор на Бока Хуниорс Карлос Бианки е сочен за фаворит за национален селекционер на Аржентина, докато Диего Марадона все още е вариант за заместник на Алфио Базиле.

Бианки, който е известен като “Вицекраля”, на два пъти вече отхвърли оферта да поеме националния отбор, но според местните медии той е обявил пред футболната федерация, че този път може да приеме предложението.

Серхио Батиста, който изведе Аржентина до олимпийското злато в Пекин, Диего Симеоне и Мигел Анхел Русо също са силни кандидатури за поста на Базиле, който подаде оставка през миналия четвъртък, след загубата с 0:1 от Чили в световна квалификация.

Като слабости на Марадона медиите сочат неговият буен характер, както и липсата на треньорски опит, който се свежда до кратки престои в Депортиво Мандию и Расинг през 90-те години на ХХ век.

Батиста, който бе съотборник на Марадона в тима станал световен шампион през 1986 г., остава сред основните претенденти за поста. Русо е обвиняван за липсата на харизма, докато Симеоне може да бъде пренебрегнат заради слабата форма на водения от него Ривър Плейт./БЛИЦ