Левски ще се изправи срещу БАТЕ Борисов в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като шампиона на Беларус направи 2:2 у дома с белгийския Андерлехт. Първия мач между двата тима бе завършил 2:1 в полза на БАТЕ, който продължава напред в турнира.
Звездата на домакините Генади Близнюк откри резултата в 18-ата минута след самостоятелна акция, като завърши технично контраатака на БАТЕ, тръгнала от Родионов. Само 4 минути по-късно Андерлехт стигна до дузпа, след като Сосновски фаулира Юхаш в наказателното поле. Билия пък бе точен от бялата точка за 1:1.
В средата на второто полувреме белгийците останаха с човек по-малко, след като Ранич фаулира грубо Нехайчик в средата на терена. В 84-ата минута Родионов оползотвори чудесна атака на БАТЕ, която го изведе сам срещу Житка и той прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Андерлехт. Само 2 минути по-късно Полак донесе равенството на белгийците, но това се оказа недостатъчно и тимът отпадна от Шампионската лига.
Първата среща между Левски и БАТЕ Борисов е на 12 или 13 август в София, а реваншът е на 26 или 27 август в Беларус./БЛИЦ