Съдията от Словения Славко Винчич ще ръководи плейофа за влизане в Лига Европа между Динамо (Брест) и Лудогорец. Мачът ще се играе на 1 октомври (четвъртък) от 21:00 часа на Олимпийския стадион в Минск.

Асистенти на 40-годишния Винчич ще бъдат Андраж Ковачич и Грега Кордеж. Четвърти съдия е Нейц Кайтазович.

Винчич се забърка в грандиозен скандал в края на месец май тази година. Той беше арестуван по време на купон след хайка на полицията в Босна и Херцеговина. Тогава известният рефер е задържан с още около 30 човека в къща, където са намерени 10 незаконни пистолета, 14 опаковки кокаин, лекарства и множество проститутки. Според информацията някои от присъстващите са криминално проявени и са в полицейските регистри заради престъпления свързани с наркотици и насилие.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Това е най-голямата грешка в живота ми. След среща с бизнес партньори бяхме поканени на тържество в ранчото. Приехме поканата. След това полицията ни призоваха за разговор, където обясних, че изобщо не познавам тези хора", обясни тогава Винчич.

Той е един от най-добрите словенски рефери. Миналия сезон ръководи три мача в груповата фаза на Шампионската лига - Брюж - Галатасарай, Генк - Ливърпул и Манчестър Сити - Шахтьор (Донецк). Двубоят на Лудогорец с Динамо (Брест) ще бъде първи за него в международен план за 2020 година.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа