Родният шампион Лудогорец и единствен представител в груповата фаза на един от двата евротурнира възобновява битките си в Лига Европа.

Днес "орлите" срещат може би най-сериозното си предизвикателство до момента в лицето на испанския Еспаньол, който е и втори в групата с актив от 4 точки. Лидер там обаче е именно разградският тим с 2 победи от 2 срещи, притежавайки 6 точки.

Най-впечатляващото от представянето до момента на "зелените" в групите този сезон е успеваемостта в атака и добрата защита - 8 отбелязани гола и само 1 допуснат. Това бе и причината едно от най-големите испански издания "Марка" да определи сблъсъка като тест за отбраната на каталунците, които, според тях, ще срещнат най-добрата атака в Лига Европа.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

За най-любопитно преди двубоя около състава на гостите можем да определим отстъствието на осем ключови състезателя. С контузии за тима на Пабло Мачин са Пабло Пиати, Джонатан Кайери, Хави Пуадо, Адриа Педроса и Фернандо Калеро. Почивка пък получават Давид Лопес, Виктор Гомес и Виктор Санчес.

В състава на родния шампион също има немалко главоболия пред треньора Станислав Генчев, като с контузии са Яцек Гуралски и Клаудиу Кешерю, наказан за двубоя е Драгош Григоре.

Може би най-важното нещо, на което трябва да се обърне внимание, е точковият актив, тъй като ако "орлите" победят днес, то това ще значи поне на 50% продължаване в следващата фаза на турнира, защото успех би им осигурил 9 точки след изиграването на половината срещи от групите.

Последно, но не на последно място, което трябва да отбележим, е присъствието на трибуните. "Лудогорец Арена" ще бъде изпълнен на 100%, тъй като всички входни талони вече са разпродадени.

Едно е сигурно - очаква ни много, много интерес двубой, който стартира тази вечер в 19:55 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Вероятни състави:
Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Форстър, Моци, Недялков, Баджи, Анисе, Лукоки, Битон, Вандерсон, Марселиньо


Image result for espanol emblemЕспаньол: Д. Лопес, Налдо, Л. Лопес, Бернардо, Гранеро, Итураспе, Мелендо, Коршия, Вила, Лей, Ферейра