Челси надви у дома сензацията в турнира Славия (Прага) с 4:3 в реванша им от 1/4-финалите на Лига Европа. "Сините" спечелиха с 1:0 първата среща в чешката столица и с общ резултат 5:3 се класираха за полуфиналите в турнира, където ще срещнат Айнтрахт (Франкфурт). Единственият останал немски представител в евротурнирите този сезон елиминира Бенфика след 2:0 у дома и общ резултат 4:4 и повече голове на чужд терен.

И четирите попадения за домакините бяха реализирани още през първата част, завършила при резултат 4:1, а след нея гостите се опитаха да върнат интригата с два бързи гола, но така и не стигнаха до изравнителен.

„Сините“ вдигнаха на крака феновете на „Стамфорд Бридж“ още в началото с гол на Педро (5) след пас на Оливие Жиру и прехвърлящ удар. Пет минути след това гостите си вкараха автогол чрез Симон Дели, в който топката се удари след шут на Педро, асистирал малко по-късно на Жиру (17) за 3:0. Това бе десети гол за френския нападател в турнира този сезон.

Славия върна едно попадение благодарение на капитана си Томас Сучек (25) след центриране от корнер на Петер Шевчик, но още при следващата си атака домакините възстановиха аванса си от три гола, а точен отново бе Педро (27) с втория гол в мача след добавка.

След почивката Петер Шевчик (51, 54) вкара бързи две попадения след асистенции на Сучек, но до края на срещата чешкият тим не успя да изравни резултата и загуби от Челси и в реванша.

Така носителят на Купата на Англия за миналия сезон се класира за полуфиналите и ще спори с Айнтрахт (Франкфурт) за място на финала.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019