Българският шампион Лудогорец днес след обяд ще научи името на съперника си за 1/16-финалите на Лига Европа. Както е известно, „орлите“ продължиха за елиминационната фаза на турнира като втори в класирането на Група „Н“.

Това означава, че разградчани са непоставени в днешния жребий. Ясно е със сигурност, че Лудогорец не може да се падне срещу испанския Еспаньол, тъй като двата тима бяха в една група.

Представител на „орлите“ в централата на УЕФА в Нион ще бъде президентът на клуба Александър Александров. Жребият ще бъде предаван директно по БНТ 3 и по Евроспорт 1.

В днешния жребий участват 12-те победители от групите в Лига Европа и техните 12 подгласници. Към тях се присъединяват осемте отбора, завършили на трето място в своите групи в Шампионската лига.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Първите мачове ще се играят на 20 февруари 2020 г., а реваншите ще се проведат на 27 февруари. На 28 февруари (петък) ще се тегли жребият за 1/8-финалите на турнира.

Поставените отбори ще бъдат домакин на 1/16-финалния реванш, който ще се проведе на 27 февруари. Единственото изключение е Брага, който ще домакинства на 26 февруари от 19:00 часа. Това се налага заради близостта с Порто (по-малко от 50 км), а „драконите“ имат предимството на по-предно класиране в португалското първенство.

Един срещу друг не могат да се паднат отбори, които са били в една и съща група в предишната фаза на Лига Европа или такива, които са от една и съща държава.

ПОСТАВЕНИ: Аякс (Хол)*, Арсенал (Анг), Базел (Швейц), Бенфика (Пор)*, Брага (Пор), Селтик (Шот), Еспаньол (Исп), Гент (Бел), Интер (Ит)*, Истанбул Башакшехир (Тур), ЛАСК (Линц, Ав), Малмьо (Шв), Манчестър Юнайтед (Анг), Порто (Пор), Ред Бул Залцбург (Ав)*, Севиля (Исп)

НЕПОСТАВЕНИ: АПОЕЛ (Никозия, Кип), АЗ Алкмаар (Хол), Байер (Лeверкузен, Гер)*, ЧФР Клуж (Рум), Брюж (Бел)*, Айнтрахт (Франкфурт, Гер), Хетафе (Исп), ЛУДОГОРЕЦ (Бъл), Олимпиакос (Гър)*, Рейнджърс (Шот), Рома (Ит), Шахтьор (Донецк, Укр)*, Спортинг (Лисабон, Пор), Волфсбург (Гер), Уулвърхемптън (Анг)
Заб.: Отборите посочени със * се включват в турнира от Шампионската лига.