Арсенал и Виляреал завършиха при 0:0 в реванш от полуфиналите на Лига Европа, което се оказа достатъчно за испанците, за да стигнат до финала на турнира на 26 май в Гданск след успех с 2:1 в първата среща.

Гостите от Виляреал започнаха страхотно мача и Самуел Чуквуезе можеше да открие резултата още в петата минута, но Бернд Лено се справи блестящо.

"Артилеристите" пропуснаха най-добрата си възможност в 26-ата минута, когато Обамеянг удари гредата. Минути преди края на полувремето отново габонецът стреля опасно, вратарят Рули изпусна топката в първия момент, но не се намери играч на "топчиите", който да я вкара в мрежата на испанците.

Арсенал продължи по-активната си игра и в началото на втората част, но Никола Пепе не успя да уцели вратата от добра позиция. Същото направи и Емил Смит Роу няколко минути по-късно след поредната грешка на вратаря на Виляреал. 

Испанците показаха зъби в 58-ата минута, когато резервата Йереми Пино пропусна сам срещу Лено.
Арсенал отвърна с пропуск на Роб Холдинг, който засече центриране и стреля с глава, но малко над напречната греда.

Лондончани удариха още една греда в мача и отново след удар на Обамеянг с глава, който надскочи съперников бранител, но нямаше късмет да отбележи.

До края Арсенал не успя да вкара поне един гол и пропусна възможността да оформи английски финал с Манчестър Юнайтед в Лига Европа, след като Манчестър Сити и Челси вече го направиха в Шампионската лига.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)