Лудогорец загуби с 0:2 домакинството си на Интер в първата среща от 1/16-финалите в Лига Европа. Мачът се игра пред препълнените трибуни на "Хювефарма Арена". Зрителите станаха свидели на интригуващ сблъсък, в който обаче пролича класата на отбора от Милано, воден от именития треньор Антонио Конте. 

В 71-ата минута датският национал Кристиан Ериксен откри резултата с първия си гол за Интер след трансфера от Тотнъм тази зима. В 94-ата появилият се като резерва Ромелу Лукаку отбеляза от дузпа, която беше отсъдена след помощ от системата ВАР, която в срещата в Разград за първи път влезе в употреба в България. Реферът от Испания Карлос дел Серо Гранде притича до монитора, за да се увери дали наистина топката среща ръката на Абел Анисе. След като прегледа внимателно ситуацията, съдията посочи бялата точка и Лукаку реализира хладнокръвно. 

Ето как системата ВАР посече Лудогорец ВИДЕО

Така Интер взе комфортен аванс преди реванша в Милано, който е на 27 февруари от 22:00 часа българско време.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Неприятното за "орлите" беше, че за двубоя тази вечер останаха без голмайстора си Клаудиу Кешерю, който отпадна от групата заради контузия. Мястото му на върха на атаката зае Якуб Швиерчок, подпомаган от Марселиньо, Вандерсон и новото попълнение Каули Оливейра. В по-късен етап на срещата треньорът Павел Върба пусна Стефан Баджи и Мавис Чибота в търсене на промяна. За цял мач обаче "орлите" така и не успяха да отправят удар в очертанията на вратата, пазена от Даниеле Падели.

За трикратния европейски шампион пък атакуваха Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес, а Лукаку, Ашли Йънг и Николо Барела влязоха като резерви. 

Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев имаше много работа, като му се наложи да спасява редица удари на "нерадзурите". Гостите удариха и два пъти гредите чрез Алексис Санчес и Кристиан Ериксен. Вторият отбеляза в 71-ата минута, откривайки резултата. Лукаку подаде към Бираги, той пусна за Алексис Санчес. Чилиецът задържа и върна топката назад, последва триходова комбинация, като тя се озова в Ериксен, чийто удар през центъра беше неспасяем и на Пламен Илиев му се наложи да вади топката от мрежата си - 0:1. 

В добавеното време на срещата се стигна до дузпата за италианския гранд след помощ от системата за видеоповторения ВАР, която за първи път влезе в употреба в България. Бившият таран на Манчестър Юнайтед реализира хладнокръвно в долния ляв ъгъл на Илиев, който се хвърли в десния - 0:2. Игралият с ръка при ситуацията за наказателния удар Абел Анисе пък получи жълт картон и ще бъде наказан за реванша в Милано. 

Така Интер успя да постигне първа победа в България - от третия опит, след 1:1 с ЦСКА и 0:0 с Етър.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020 

ЛУДОГОРЕЦ - ИНТЕР 0:2
0:1 Кристиан Ериксен (71), 0:2 Ромелу Лукаку (90+4-дузпа)

Най-интересното по минути с БЛИЦ: 
1 - Начало на срещата.
2  Първа опасност пред вратата на Лудогорец. Виктор Моузес центрира отдясно, топката попадна в Лаутаро Мартинес, той стреля, но за късмет на домакините в тялото на Георги Терзиев, който я отклони в корнер. 
9 - Марселиньо опита да финтира Андреа Ранокиа в наказателното поле на Интер, капитанът на гостите успя да изчисти в корнер.
22  Лаутаро Мартинес получи жълт картон заради остро влизане в краката на Георги Терзиев. Нападателят на Интер ще пропусне реванша в Милано след седмица заради наказание.
25  Виктор Моузес финтира Антон Недялков в наказателното поле на Лудогорец, подаде към Бираги, който отправи удар, получи се рикошет и в крайна сметка топката прелетя над напречната греда.
29 - Алексис Санчес получи подаване от Лаутаро Мартинес, центрира към Кристиан Ериксен, който овладя с гърди, но Пламен Илиев се справи отлично и не му позволи да стреля. 
43  Жълт картон за Драгош Григоре за фаул срещу Виктор Моузес.
45 - Край на първото полувреме.
-------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
50  ГРЕДА! Виктор Моузес центрира остро за Алексис Санчес, чилиецът игра с пета, топката рикошира в Григоре и полетя опасно към вратата на Пламен Илиев, който демонстрира отличния си рефлекс, отклони я, изпращайки я в гредата, за да излезе в корнер.
52  Опасен изстрел на Лаутаро Мартинес, топката прелетя над вратата. 
57 - Извеждащо подаване към Швиерчок, който обаче се забави и "орлите" не успяха да затруднят Даниеле Падели.
61  Жълт картон за Вандерсон, който задържа и свали на земята Алексис Санчес.
63  Блестяща намеса на Пламен Илиев. Стражът на Лудогорец спаси изстрел на Кристиан Ериксен, избивайки топката в корнер.
64  Антонио Конте търси промяна, пуска звездата Ромелу Лукаку. Бившият таран на Манчестър Юнайтед влезе на мястото на Лаутаро Мартинес.
66  "Орлите" претендират за игра с ръка на Д`Амброзио. Съдията Карлос дел Серо Гранде за кратко спря играта, за да получи помощ от системата ВАР, но без да гледа на монитора. Той получи информация в слушалката от видео асистент-арбитрите в стаята, които му сигнализираха, че няма нередни действия на играча на Интер и спорът беше подновен.
66 - Телевизионните повторения показаха, че ръката на Д`Амброзио е плътно до тялото му и явно заради това съдията не отсъди дузпа за Лудогорец.
67  Светослав Дяков е сменен от Стефан Баджи.
71  ГОЛ! Интер поведе с гол на Кристиан Ериксен! Лукаку подаде вляво към Бираги, той пусна за Алексис Санчес. Чилиецът задържа и върна топката назад, последва триходова комбинация, като тя се озова в Ериксен, чийто удар през центъра беше неспасяем.
72  Виктор Моузес е сменен от Николо Барела.
73  ГРЕДА! Мощен изстрел на Ериксен, топката се отби в напречната греда.
76  Мавис Чибота влиза в игра за Лудогорец, Швиерчок напусна терена.
81 Бившият играч на Манчестър Юнайтед Ашли Йънг заменя Бираги.
85  Жълт картон за Чибота. Съдията отсъди симулация на играча на "орлите", който опита да спечели дузпа.
90  Каули отстъпва място на Дан Битон.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+3  ДУЗПА! Системата ВАР за първи път влиза в употреба в България! Съдията притича до монитора след съмнение за игра с ръка на Анисе в наказателното поле. Такава е маркирана и той посочва точката за изпълнение на дузпа. 
90+4  Жълт картон за Анисе. Халфът на Лудогорец ще бъде наказан за реванша в Милано.
90+4  ГОЛ! Лукаку бележи за 2:0 за Интер.
90+6 - Край на мача. Интер победи Лудогорец с 2:0 в Разград.


ЛУДОГОРЕЦ23.Пламен Илиев, 4.Сисиньо, 5.Георги Терзиев, 21.Драгош Григоре , 3.Антон Недялков, 18.Светослав Дяков (67  25.Стефан Баджи), 12.Абел Анисе , 84.Марселиньо, 88.Вандерсон , 95.Каули Оливейра (90  8.Дан Битон), 10.Якуб Швиерчок (76  13.Мавис Чибота )
Резерви: 27.Владислав Стоянов, 25.Стефан Баджи, 30.Козмин Моци, 6.Талеб Тауата, 8.Дан Битон, 13.Мавис Чибота, 22.Джордан Икоко 
Треньор: Павел Върба

FC Internazionale Milano
ИНТЕР: 27.Даниеле Падели, 2.Диего Годин, 8.Матиас Весино, 11.Виктор Моузес (72  23.Николо Барела), 13.Андреа Ранокия, 20.Борха Валеро, 24.Кристиан Ериксен , 33.Данило Д'Амброзио, 34.Кристияно Бираги (81  15.Ашли Йънг), 7.Алексис Санчес, 10.Лаутаро Мартинес  (64  9.Ромелу Лукаку )
Резерви: 35. Филип Станкович, 6.Стефан Де Врай, 15.Ашли Йънг, 23.Николо Барела, 31.Лоренцо Пирола, 87.Антонио Кандрева, 9.Ромелу Лукаку
Треньор: Антонио Конте

Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Карлос дел Серо Гранде (Испания)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация