ЦСКА отново загуби от Йънг Бойс, като този път отстъпи с 0:1 в София. Мачът от група "А" на Лига Европа се игра пред празните трибуни на Националния стадион "Васил Левски" при гъста мъгла, която сериозно затрудни видимостта. Победното попадение за гостите реализира Жан-Пиер Нсаме в 34-ата минута. Стражът на "червените" Густаво Бусато беше неубедителен при попадението и му се наложи да извади топката от мрежата си.

Шампионът на Швейцария отвя с 3:0 "армейците" в началото на месеца, а днес се поздрави с успеха и в София. След поражението ЦСКА остава на последното място в групата с 1 точка и голова разлика 0:6. Шансовете на "червените" да прескочат групата вече са илюзорни, като до края остават мачове с ЧФР Клуж в Румъния на 3 декември и домакинство на Рома на 10 декември.

Йънг Бойс събра 7 точки и се изравнява с Рома преди мача на "вълците" от Рим срещу ЧФР Клуж (4 точки).

Двубоят тази вечер беше дебют за Бруно Акрапович начело на ЦСКА в евротурнирите. Както е известно, босненецът този сезон води и Локомотив (Пловдив) в Лига Европа. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Акрапович направи някои промени в състава на "червените" в сравнение с титулярите от последните двубои, като заложи на любимата си схема 3-5-2. От първата минута срещу Йънг Бойс започна Иван Турицов, който пребори COVID-19. Титуляри бяха още Стефано Белтраме и Греъм Кери. Последният, както и Георги Йомов, атакуваха по крилата, подпомагайки Али Соу. Топката обаче трудно достигаше до голмайстора на ЦСКА, като за цял мач той не успя да се озове нито веднъж на стрелкова позиция.

ЦСКА отправи само един точен удар, който стражът на гостите Давид ван Балмос спаси.

Преди началото на двубоя беше отдадена почит с минута мълчание в памет на легендата на световния футбол Диего Марадона, който почина вчера. 

Срещата започна с натиск на "армейците", като в първите 10 минути гостите почти не успяха да излязат от своята половина. След 20-ата минута над игрището се спусна гъста и непрогледна мъгла и условията за игра рязко се влошиха. От това се възползваха швейцарците и в 34-ата  минута Нсаме беше изведен отдясно в наказателното поле, откъдето стреля и прокара топката под плонжа на Бусато, за да открие резултата - 0:1. До почивката не се случи нищо запомнящо се.

В началото на втората част беше сменена топката с оранжева, с цел по-добра видимост за футболистите. Играта беше равностойна. В 64-ата минута Али Соу бе фаулиран пред дъгата на наказателното поле и съдията отсъди пряк свободен удар. Зад топката застана Белтраме, който стреля през стената и топката летеше към долния ляв ъгъл на Ван Балмос, който успя да спаси. Това беше единственият точен удар за ЦСКА в срещата.

Акрапович потърси промяна с включването на Синклер, Пеняранда, Юга и Ахмедов, но без успех. "Червените" търсеха изравняването, но така и не затрудниха сериозно Давид ван Балмос и Йънг Бойс измъкна трите точки от мъглата в София.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството


 

ЦСКА - ЙЪНГ БОЙС 0:1
0:1 Жан-Пиер Нсаме (34)

Срещата по минути с БЛИЦ:
* Минута мълчание в памет на починалата легенда Диего Марадона.
1 - Начало на двубоя.
12 - Али Соу се озова зад защитата на Йънг Бойс, но е в засада и атаката на ЦСКА е спряна.
15 - Шанс за швейцарците след остро центриране отляво, Юрген Матей се намеси решително и блокира удара. 
27 - Мъгла над терена на "Васил Левски", видимостта е затруднена.
34  ГОЛ! Йънг Бойс поведе - 0:1. Жан-Пиер Нсаме се разписа, след като от малък ъгъл хвана неподготвен Густаво Бусато и промуши топката между краката му, изпращайки я в мрежата му. Бразилският страж на ЦСКА определено носи вина за попадението.

37 - Мъглата стана още по-гъста, видимостта е затруднена.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.


46 - Начало на второто полувреме. 
46 - Мачът продължава с оранжева топка заради гъстата мъгла в София.  
54 - Йомов центрира, играч на гостите изчисти с глава пред вратата на Йънг Бойс.
57 - Али Соу напредна и опита удар, но неточно. 
58  Бруно Акрапович прави принудителна смяна. Синклер влиза, контузеният Иван Турицов напуска терена.
64  Белтраме изпълни добре статичното положение и нанесе първия точен удар за ЦСКА в мача, вратарят на гостите спаси.  
65  Късмет за ЦСКА! Резервата Аебишер стреля силно, топката прелетя покрай гредата. 
68 - Синклер центрира, вратарят на Йънг Бойс боксира.
75  Три смени в ЦСКА: Йомов, Санкаре и Тиаго Родригес излязоха, Амос Юга, Пеняранда и Ахмедов влязоха в игра.
86  Мамбимби навлезе опасно в наказателното поле на ЦСКА и стреля, Матей блокира. 
90  Жул Кейта замени Белтраме.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. ЦСКА загуби с 0:1 от Йънг Бойс.

CSKA Sofia (Bul)
ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 11.Петър Занев, 2.Юрген Матей, 26.Валентин Антов, 19.Иван Турицов (58  24.Жером Синклер ), 13.Юнус Санкаре (76  17.Адалберто Пеняранда), 8.Греъм Кери, 20.Тиаго Родригес (76  23.Ахмед Ахмедов), 30.Георги Йомов (76  21.Aмос Юга), 10.Стефано Белтраме (90  14.Жул Кейта), 22.Али Соу
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 14.Жул Кейта, 15.Тибо Вион, 17.Адалберто Пеняранда, 21.Амос Юга, 23.Ахмед Ахмедов, 24.Жером Синклер
Tреньор: Бруно Акрапович

Young Boys
ЙЪНГ БОЙС: 26.Давид ван Балмос, 36.Силван Хефти, 4.Али Камара, 28.Фабиан Лустенбергер (74  25.Жордан Льофор), 21.Улисес Гарсия, 16.Кристиан Фаснахт (74  19.Феликс Мамбимби), 60.Фабиан Ридер (74  11.Джанлука Гаудино), 8.Венсан Сиеро, 15.Мешак Елиа (60  20.Михел Аебишер), 18.Жан-Пиер Нсаме  , 13.Муми Нгамалеу (87  14.Никола Бюрги)
Резерви: 43.Йосуа Нюншвандер, 91.Гийом Фавр, 10.Миралем Сюлеймани, 11.Джанлука Гаудино, 14.Никола Бюрги, 17.Жордан Сибатчо, 19.Феликс Мамбимби, 20.Михел Аебишер, 24.Куентин Масейрас, 25.Жордан Льофор
Треньор: Херардо Сеоане

София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Фабио Верисимо (Португалия)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация