Арсенал победи Бенфика с 3:2 в мач-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа и продължава напред в турнира с общ резултат 4:3. Срещата се игра в Атина, заради мерките във връзка с пандемията от коронавирус във Великобритания.

Пиер-Емерик Обамеянг се отчете с два гола, а един добави Кийрън Тиърни. За португалския тим се разписаха Гонсалвеш и Рафа Силва. 

Момчетата на Микел Артета тръгнаха в атака още от първата минута и в 21-та минута взеха заслужен аванс. След извеждащ пас на Букайо Сака към Обамеянг, габонският стрелец показа завидно хладнокръвие и този път прехвърли Лейте за 1:0. 

Две минути преди края на частта обаче гостите нанесоха изненадващ ответен удар. Гонсалвеш застана зад топката при пряк свободен удар на около 20 метра от вратата на Бернд Лено и с зашеметяващ шут в скобата изравни резултата в ключов момент. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В 50-та минута Обамеянг отбеляза за 2:1, но голът беше правилно отменен заради засада. В 61-та минута "топчиите" допуснаха поредния си невъобразим провал в отбрана, след като Дани Себайос върна по абсурден начин топката към Бернд Лено. Пасът беше къс, а Рафа Силва се възползва, за да преодолее Лено за 2:1. 

Авансът обаче издържа само 3 минути, след като резервата Уилиан намери Кийрън Тиърни в наказателното поле, а шотландецът разстреля с мощен шут Лейте за 2:2. 

В 87-та минута Арсенал все пак щеше да ликува с успеха. Букайо Сака нагласи топката на главата на Обамеянг на далечната греда, където габонецът не сбърка на опразнената врата за 3:2. По този начин "артилеристите" си осигуриха място в 1/8-финалите.