Славия ще има трудната задача да гостува в Албания на местния Кукеси в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Победителят ще се излъчи само в един мач - на 27 август. Както е известно, двубоите се играят без публика, което е плюс за "белите", тъй като феновете на Кукеси са едни от най-горещите в Албания. През годините много отбори са имали затруднения при гостуванията си в град Кукъс. 

През 2017-а срещата с Легия (Варшава) дори беше прекратена. Причината - ултраси на албанския тим започнаха да хвърлят камъни по терена и удариха по главата играч на гостите. Това стана малко, след като Легия поведе с 2:1 в резултата.

Сред елиминираните от Кукеси съперници в последните години са Сараево, Металург (Донецк) и Младост (Подгорица). 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Съперникът на Славия завърши втори през изминалия сезон в Албания, който приключи преди броени дни. Пандемията с COVID-19 наложи спирането на местното първенство в началото на март. Шампионатът беше подновен на 3 юни, като до края на юли Кукеси изигра 14 официални срещи, в които записа 9 победи, 2 равенства и 3 загуби. 

В крайното класиране Кукеси остана на 4 точки зад шампиона Тирана. 

Съперникът на Славия е създаден 1930 година, има само една шампионска титла до момента. Печели я през сезон 2016/2017. Два пъти е триумфирал с Купата на Албания - 2016 и 2019 г. 

Треньор в момента е Шкендер Гега (вдясно), а преди години начело на отбора са били добре познатите в България Наджи Шенсон (2013-2014 г.) и Aртим Шакири (2014-2015 г.) 

Стадионът на Кукеси "Зекир Емери" е с капацитет 5500 седящи места.