Севиля успя да победи с 1:0 Уулвърхемптън в 1/4-финал от Лига Европа и ще спори с Манчестър Юнайтед (на 16 август) за място на финала. Лукас Окампос се превърна в герой за испанския тим, който е рекордьор по титли във втория по сила турнир на Стария континент. Той отбеляза попадението във вратата на "вълците" в 88-ата минута на срещата, състояла се в Дуисбург.

Уулвърхемптън може да съжалява за пропуснатия шанс, тъй като още в началото на двубоя Раул Хименес пропиля дузпа.

Севиля за пети път в историята си достига до стъпалото преди финала във втория по сила европейски клубен турнир.

"Вълците" започнаха по-активно срещата. Раул Хименес, а след това и Леандер Дендонкер се опитаха да застрашат вратата на Севиля, но без успех. В 12-ата минута „вълците“ можеха да открият резултата, но Хименес пропусна да се разпише от дузпа. Диего Карлос наруши правилника, фаулирайки Адама Траоре в наказателното поле и Даниеле Орсато не се поколеба да отсъди 11-метров наказателен удар. Хименес застана зад топката, но не успя да я прати в мрежата на Ясин Бону.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Минута по-късно севилци отговориха с изстрел от далечна дистанция на Сусо, който затрудни Руи Патрисио, но стражът на англичаните все пак се справи. В 36-ата минута вратарят отново трябваше да се намесва след изстрел на Лукас Окампос.

Десетина минути след началото на второто полувреме испанците поискаха дузпа за игра с ръка на Рубен Невеш. Даниеле Орсато обаче бе на друго мнение. В 76-ата минута Евер Банега изпълни застрашително пряк свободен удар, но реакцията на Патрисио беше блестяща, изчиствайки в корнер. 

Успехът за Севиля дойде две минути преди края на редовното време. Евер Банега центрира в наказателното поле, където Лукас Окампос насочи топката с глава във вратата на Руи Патрисио - 0:1.

Уулвърхемптън - Севиля 0:1
0:1 Лукас Окампос (88)

Уулвърхемптън: Руи Патрисио, Ромен Саис, Конър Коуди, Вили Боли, Мат Дохърти, Леандер Дендонкер, Жоао Моутиньо, Рубен Винагре, Рубен Невеш, Раул Хименес, Адама Траоре

Севиля: Боно, Хесус Навас, Жул Кунде, Диего Карлос, Серхио Регийон, Евер Банега, Фернандо, Жоан Жордан, Лукас Окампос, Юсуф Ен-Несири, Сусо

ВИДЕО! 

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2020/2021

1/2-финалите:
На 16 август oт 22:00 часа в Кьолн
Севиля - Манчестър Юнайтед

На 17 август от 22:00 часа в Дюселдорф
Интер - Шахтьор (Донецк)

ФИНАЛ
21 август, 22:00 часа
в Кьолн