Ситуацията в Италия се усложнява с всеки изминал час заради коронавируса, като всичко това рефлектира върху реванша между Интер и Лудогорец. "Орлите" са на тръни и за момента не знаят какво се случва. Двубоят от 1/16-финалите на Лига Европа в Милано е по програма този четвъртък от 22:00 часа.

Коронавирусът взе четвърта жертва в Италия, след като местните власти съобщиха, че тази нощ е починал и 84-годишен мъж oт Бергамо. 

В Милано вече е издадена заповед за затварянето за период от една седмица на училища, кина, музеи, дискотеки, барове и други обществени места, в които се събират много хора. 

Продължава да расте и броят на заразените на Ботуша с COVID-19, като те вече са над 200.

В Лудогорец към момента не знаят дали ще има мач. Отборът трябва да отлети за Милано в сряда. Клубът от Разград с официално писмо се обърна вчера към домакина си Интер и УЕФА, откъдето днес трябва да обявят решението. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Един от вариантите е срещата да се играе пред празни трибуни или дори да бъде преместена в друг град. Възможно е и отлагането й за по-късна дата.

"Орлите" са съветвани да не летят за Италия. Това апелираха и от Министерството на вътрешните работи.

"Във връзка с разпространението на новия коронавирус „Ковид-19“ (COVID-19) в Италия и по-специално Северна Италия препоръчваме на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай в районите, където е установена зараза", апелираха от Министерство на външните работи.

Българи в Милано за ситуацията с коронавируса: Като военно положение е!