Реал (Мадрид) спечели много трудно с 2:1 след продължения при визитата си на Елче и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля. И трите гола паднаха в продълженията, като първо Гонсало Верду (103) изведе домакините напред, а Иско (108) и Еден Азар (115). Двубоят ще се запомни и с два червени картона - по един за всеки тим. Марсело бе изгонен в 102-ата минута малко преди първото попадение, а Пере Мила от домакините си изкара втори жълт картон в последните секунди и бе пратен под душовете.

Домакините играха много добре през първата част, а вратарят Андрий Лунин спаси страхотен удар на Гуидо Карийо с глава. Малко преди почивката гостите се активизираха и в 42-ата минута Марсело демонстрира класа, след като преодоля двама противникови защитници, но последвалият пас не стигна до нужния адресат.

В началото на второто полувреме Марсело стреля заплашително към далечния ъгъл на вратата, но топката прелетя встрани от вратата на Вернер. Последваха нови шансове за Реал, които обаче бяха пропилени от Каземиро и Винисиус Жуниор. В самия край на редовното време гостите получиха шанс от корнер, но центрирането бе засечено от защитата на Елче и срещата влезе в продължения. В началото на първото от тях Жерар Гамбау завъртя топката от пряк свободен удар към левия ъгъл, но Лунин се справи блестящо и отрази. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 102-ата минутад Моренте надбяга защитата на Реал и принуди Марсело да го фаулира, което донесе директен червен картон за бразилеца. Гонсало Верду стреля от свободния удар, при което топката се удари в стената, но при добавката централният защитник прати кълбото право в мрежата на Лунин за 1:0. Пет минути след това Иско възстанови равенството. Бившият испански национал засече отскочила топка в наказателното поле и вкара за 1:1.

В 115-ата минута Еден Азар направи страхотен пробив в свой стил и стреля от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки Вернер с нисък удар в средата на вратата за пълния обрат. Две минути по-късно Фидел прати топката в мрежата на Реал, но попадението бе отменено заради нарушение по време на атаката. В последните секунди пък Пере Мия върна численото равенство на терена, след като си изработи втори жълт картон и пое преждевременно към съблекалните.