Манчестър Сити, където играят контузените в момента български национали Мартин Петров и Валери Божинов, има нов собственик. Това е базираната в Абу Даби “Юнайтед Груп фор Дивелъплъмнт и Инвестмънт”. Сайтът за арабски бизнес, твърди, че сделката с настоящият собственик Таксин Шинаватра е била завършена в неделя вечерта.

Бившият тайландски премиер търсеше нов инвеститор за клуба, въпреки че той пое собствеността само преди 12 месеца. Шинаватра помогна за осъществяването на редица трансфери в Сити, но в момента сметките му са замразени заради съдебни дела в родината му и имаше съмнения за възможността му да финансира клуба в дългосрочен план.
 
Групировката от Абу Даби ще бъде представена в борда на директорите на клуба от Д-р Сюлейман Ал Фахим, който е изпълнителен директор на “Хидра Пропъртис”.
 
“Ще обявим подробности по-късно, но това е за доброто на клуба и на Абу Даби, заяви Ал Фахим. – Нашата цел е проста – да направим Манчестър Сити най-добрия клуб във Висшата лига, като за начало трябва да завършим в Топ 4 през този сезон.”
 
Бившият премиер на Тайланд Таксин Шинаватра пое властта в Сити през юли 2007 г., но според информациите сега ще напусне клуба./БЛИЦ