Бившият италиански национал Марио Балотели се превърна в най-обсъждания футболист в Турция през последните часове. Повод за това е фактът, че 31-годишният нападател вкара пет гола за Адана Демирспор при победата със 7:0 над Гьозтепе в мач от последния 38 кръг на местната Суперлига.

Атакан Джанкая си вкара автогол в 25-ата минута. Последваха три гола на Балотели (33, 36 и 44-ата). Ерхун Йозтюмер се разписа в 45-ата минути. След почивката бившият нападател на Интер, Манчестър Сити, Милан, Ливърпул и Марсилия добави още две попадения в сметката си (61 и 70 минути).

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Особено коментират е петият гол на Балотели, когато той няколко пъти прескочи топката пред погледа на двама и накрая я прати в мрежата с изпълнение на финта рабона. Това попадение беше определено за особено красиво. 

Марио Балотели влезе в историята на турския футбол като едва четвъртият играч, реализирал пет гола в един мач. За последно подобно нещо беше правил Алекс де Соуса, който на 15 май 2011 г. като футболист на Фенербахче се разписва пет пъти за успеха с 6:0 над Анкарагюджю. Три от попаденията на бразилеца са от дузпи.

„Ако ми бяхте казали преди мача, че има друг футболист с пет гола в една среща, сигурно щях да вкарам шест“, заяви Балотели след края на двубоя с Гьозтепе, когато получи наградата си за играч на мача.