ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Реал (Мадрид) срази египетският Ал Ахли с 4:1 в мароканската столица Рабат и се класира за финала на световното клубно първенство. Винисиус Жуниор (42), Федерико Валверде (47), Родриго (90+3) и Серхио Арибас (90+8) вкараха за "кралете", докато Али Маалул (64-дузпа) се разписа за египтяните. В 87-ата минута Лука Модрич пропусна дузпа за испанския гранд. В крайна сметка европейският клубен първенец ще се изправи срещу саудитския Ал Хилал, който надви бразилския Фламенго с 3:2 и поднесе сензацията в другия полуфинал.

Ал Ахли игра на тази фаза на турнира за трета поредна година. Египетският гранд отстрани новозеландския Оуклънд Сити и американския Сиатъл Саундърс по пътя си към полуфинала, откъдето пък Реал започна участието си.

Треньорът на "кралския" клуб Карло Анчелоти не можеше да разчита на голям брой ключови играчи заради контузии - Тибо Куртоа, Едер Милитао и Карим Бензема. В лазарета са още Ферлан Менди, Лукас Васкес и Еден Азар.

В първия четвърт час головите шансове напълно отсъстваха, а две минути след това Рюдигер принуди египетският страж Ел Шенави да спасява. Последваха пропуски на Мохамед Шериф и Мохамед Абделмонем. Винисиус Жуниор и Федерико Валверде също не намериха целта.

В 30-ата минута Лунин трябваше да се намесва, за да спаси опасен удар на Ал Шатат, който преди това преодоля Камавинга, след което стреля в близкия ъгъл. След още 12 минути Винисиус Жуниор се възползва от грешка в отбраната, излезе сам срещу вратаря и вкара първия гол за Реал в мача, разписвайки се общо за 50-и път с екипа на "кралете".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката в 47-ата минута Родриго беше изведен зад защитата на Ал Ахли, но ударът му беше спасен. Федерико Валверде успя да вземе топката и с добавка вкара за 2:0. 

В 55-а минута Чуамени пробва мощен удар отдалеч, но Ел Шенави не се затрудни отново. Две минути след това играчите на Реал поискаха дузпа, след като Винисиус падна в наказателното поле след шпагат на Махмуд. ВАР прегледа ситуацията, но наказателен удар не бе отсъден.

Дузпа получи египетският тим, след като Камавинга препъна в наказателното поле Ал Шахат. Маалул бе точен от бялата точка в 64-ата минута и върна интригата в мача.

"Червените дяволи" ставаха все по-опасни. В 69-ата минута Афша получи от Ал Шхат, но стреля над вратата. В 78-ата минута пък Лунин спаси Реал, след като изби удар с глава на Мохамед след центриране от корнер.

В 85-ата минута и Реал получи дузпа след намесата на ВАР заради нарушение срещу Винисиус. Ударът на Лука Модрич от бялата точка обаче бе спасен. В 90-ата Родриго също пропусна една чудесна възможност за трети гол, стреляйки над вратата.

Родриго се разписа в 93-ата минута, подпечатвайки билета на своя тим за финала, а в осмата минута от добавеното време младият Серхио Арибас оформи крайния резултат.

АЛ АХЛИ - РЕАЛ (МАДРИД) 1:4
0:1 Винисиус Жуниор (42), 0:2 Федерико Валверде (47), 1:2 Али Маалул (64-дузпа), 1:3 Родриго (90+3), 1:4 Серхио Арибас (90+8)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК