Националите на Казахстан използваха деня преди световната квалификация с Англия в Лондон, за да разпуснат и да се отдадат на пазаруване. Играчите посетиха спортния център “Хертфордшър” и за минути разграбили фланелки на Англия от миналата година и футболни обувки, разказва английският таблоид “Сън”.

Персоналът в магазина не повярвал, че клиентите наистина са казахстански национали, въпреки че всички били облечени в анцузите на представителния отбор. Играчите дали по 3,49 паунда за една фланелка, а за чифт нови бутонки се бръкнали с по 49,99 паунда. Един от футболистите купил осем фланелки с името на Франк Лампард и още една с това на Уеин Рууни.

Всичките 15 играчи, които посетили магазина се снабдили с едни и същи обувки, с които ще излязат тази вечер на “Уембли” срещу Англия. Запитани дали наистина си нямат обувки, казахстанците казали: “Имаме, но те не са толкова добри като в този магазин.” Странното било, че почти всички чифтове били един и същи номер. Националите на Казахстан получават по 150 паунда на седмица, което е 20 пъти повече от средната работна заплата в страната./БЛИЦ