Легендарният стадион "Маракана" беше превърнат в полева болница за заразени от коронавирус в Бразилия, съобщава CNN. 

На съоръжението са се играли два финала на световни първенства и освен това приема домакинските срещи на грандовете от Рио де Жанейро - Фламенго и Флуминензе. Стадионът приема и двубоите на националния отбор на Бразилия и в момента е с капацитет от 78 хиляди зрители.

"В това мрачно време искам да призова нашия голям народ да бъде единен и да работим заедно с една цел, а именно да си върнем стария живот", апелира президентът на Фламенго Родолфо Лафим.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През 2014 година там Германия победи Аржентина с 1:0 след продължения и триумфира с четвърта световна титла, а 55 години по-рано Уругвай надвива Бразилия с 2:1 пред 220 хиляди зрители и за втори път става първенец на планетата.

Според бразилските медии и стадион "Пакаембу" в Сао Пауло също ще бъде пригоден за полева болница. Същото ще се случи и с още 10 стадиона, на които се играят мачове от бразилската Серия "А".

По последни официални данни в Бразилия има 2611 заразени с коронавирус и 63 смъртни случая.

Припомняме, че и софийската зала "Арена Армеец" е в готовност да се превърне в полева болница. Преди дни беше проведено обучение, за което информира Бойко Борисов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!