Влиятелният футболен агент Роман Беззубов е бил застрелян в автомобила си посред бял ден в латвийската столица Рига. Екшънът, който се е разиграл като на кино, е бил заснет от камерите на кръстовището.

Според очевидци, убийците са били в черен джип BMW с руски номера. Килърите са преградили пътя на 41-годишния бивш футболист и след това са открили огън по колата на Беззубов. Счита се, че нападателите са били поне двама.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Футболният агент Александър Маняков обяви версия, че убийството на колегата му е свързано със залози.

„Убийството на Роман Беззубов ме шокира. Познавах го. Интелигентен човек, уравновесен и неконфликтен. Дълго време не съм говорил с него и не знам какъв начин на живот е водил през последните години. Каква може да е причината за убийството му, не мога да кажа. Носят се информации, че е участвал в залози. Не мога да потвърдя или отрека, тъй като не зная. Аз самият не участвам в такива машинации, моята агенция не работи по такъв начин“, обяви Маняков.

Роман Беззубов започва да работи като футболен агент през последните 10 години, след като завършва състезателната си кариера. Сред клиентите му са националите на Латвия Виталий Ягодински и Владислав Соловейчик и младежкият национал на Украйна Николай Мусолитин. Футболисти, които е представлявал, са играли за отбори от Русия, Германия, Италия др.