ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Футболен мач от първенството на Аржентина беше прекратен заради побоища по трибуните и извън стадиона, завършили със смърт.

Ужасът стана факт в началото на мача Химнасия Ла Плата и Бока Хуниорс от 23-ия кръг на Професионалната лига.

Много от феновете на домакините не могли да влязат на стадион “Хуан Кармело Серийо”, въпреки че са имали билети. Това довело до голямо струпване пред входовете.
От полицията решили да разпръснат тълпата със сълзотворен газ и гумени куршуми. Докато е снимал случващото се пред стадиона, оператор от спортен канал е бил ранен от изстрел на полицай.

В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как униформен служител хвърля бутилка със сълзотворен газ в чашата на стадиона. В резултат на действията на полицията е възникнала суматоха и по трибуните, а част от феновете нахлули на терена.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Изпаренията  достигнали и до футболистите, треньорските щабове и съдиите. Това е принудило главния рефер Ернан Мастранджело да прекъсне мача още в 9-ата минута. Малко по-късно е било взето решение срещата да бъде прекратена.

Друго видео показва как защитникът на Бока Хуниорс Маркос Рохо хвърля шишета с вода към феновете, за да се справят с ефекта от сълзотворния газ. Футболистите на Химнасия пък отчаяно са се опитвали да се свържат с близките си, които са били на стадиона.
 

 

Очеведци разказват, че напрежението извън стадиона е ескалирало, когато входовете са били затворени, а един полицай е блъснал момиче. Медиите съобщават и за загинал запалянко. Това е 57-годишният Сезар Регейро, който е получил сърдечен арест и е починал в линейката на път за болницата.

Това е втори пореден случай на футболен мач след този в Индонезия. Ако изобщо може да се каже, че има нещо успокоително, то е, че сега няма толкова много жертви като в азиатската страна. 
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК