Реал (Мадрид) спечели Суперкупата на Испания, побеждавайки с 2:0 на финала Атлетик (Билбао). Футболистите на Карло Анчелоти имаха пълно превъзходство в срещата на стадион "Крал Фахд" в Рияд (Саудитска Арабия) и заслужено вдигнаха трофея след голове на Лука Модрич в 38-ата минута и Карим Бензема в 52-ата от дузпа.

В края Тибо Куртоа спаси дузпа и не позволи на баските да направят интригуващи заключителните минути. В 87-ата минута Едер Милитао беше изгонен с директен червен картон за игра с ръка в наказателното поле. Раул Гарсия застана зад топката, която стражът на Реал успя да избие с крак. 

На полуфиналите, които също бяха в Рияд, "белите" сразиха носителя на Купата на Испания Барселона с 3:2 след продължения, а баските елиминираха шампиона Атлетико (Мадрид) с 2:1. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Финалът тази вечер беше белязан от две дискусионни отсъждания. Още в 11-ата минута топката се отклони в ръката на намиращия се в наказателното си поле бранител на Реал Дейвид Алаба, но дузпа не беше отсъдена от испанския съдия Сесар Сото.

В началото на второто полувреме обаче, при сходна ситуация - игра с ръка на Йерай Алварес, в полето на Атлетик (Билбао), беше прието за наказателен удар. От бялата точка Бензема покачи на 2:0 и "кралете" направиха голяма крачка към спечелването на трофея.

Tреньорът на баските Марселиньо реагира с тройна смяна в 58-ата минута в стремежа си да върне интригата. Единият от появилите се в игра - Раул Гарсия, пропусна да намали в 64-ата.  

Избраниците на Анчелоти спокойно доиграваха срещата до 86-ата минута. Тогава Раул Гарсия спечели поредно единоборство за висока топка и насочи с глава, като кълбото се спря в ръката на Милитао и след съдействие от ВАР съдията отсъди дузпа за Билбао и изгони бразилския защитник с директен червен картон. Куртоа блесна с отлична намеса и не позволи на Гарсия да вкара от бялата точка и така Реал (Мадрид) спечели с 2:0.

Реал (Мадрид) печели Суперкупата на Испания за 12-ти път. Така "белите" се доближиха съвсем близо до големия си съперник Барселона, който има 13 триумфа. Припомняме, че през миналия сезон Атлетик (Билбао) спечели Суперкупата на Испания.

РЕАЛ (Мадрид) - АТЛЕТИК (Билбао) 2:0
1:0 Лука Модрич (38), 2:0 Карим Бензема (52-дузпа)

РЕАЛ: Куртоа, Милитао, Алаба, Кроос, Бензема, Модрич, Каземиро, Лукас Васкес (90 - Начо), Винисиус (85 - Марсело), Родриго (64 - Валверде), Менди
Треньор: Карло Анчелоти

АТЛЕТИК: Симон, Де Маркос, Алварес, Мартинес, Баленсиага (58 - Берчиче), Беренгер (46 - Н. Уилямс), Дани Гарсия, Сарага (58 - Весга), Муниаин (81 - Серано), Сансет (58 - Раул Гарсия), И. Уилямс
Треньор: Марселино