ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Две години след като напусна поста главен изпълнителен директор, легендата Карл-Хайнц Румениге се завърна в Байерн.

67-годишният бивш нападател беше избран да се присъедини към надзорния съвет на клуба и ще помага на треньора Томас Тухел при планирането на трансферите и състава за следващия сезон.

„Бих искал да благодаря на надзорния съвет за тяхното доверие и съм щастлив, че мога да подкрепя Байерн в бъдеще. Имах голям късмет и чест да отпразнувам много успехи с този клуб, така че съм щастлив да се съобразя с искането на борда на директорите”, заяви Румениге след завръщането си.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Щастливи сме да имаме Карл-Хайнц Румениге като член на нашия надзорен съвет. Той е една от големите личности в историята на нашия клуб, всички знаят заслугите му. Неговият опит, експертиза и международна мрежа от контакти ще ни помогнат изключително много, за да може Байерн да продължи да бъде успешен и в бъдеще", сподели президентът Херберт Хайнер.

Освен това почетният президент и друга легенда Ули Хьонес, който също е член надзорния съвет, все още ще има думата при всички решения.

Румениге беше шеф на баварците от 2002 до 2021 година. Легендата не немския футбол бе заменен от Оливер Кан, който бе уволнен миналата седмица още преди последния кръг на Бундеслигата. Сегашният спортен директор Хасан Салихамиджич също напуска гранда от Мюнхен.

Междувременно Байерн обяви Ян-Кристиан Дреесен за нов главен изпълнителен директор на клуба, а той е работил заедно с Румениге в продължение на много години.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!