ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Украйна официално се присъедини към Испания и Португалия в тяхната обща кандидатура да приемат Мондиал 2030. Новината потвърдиха футболните федерации на двете страни от Иберийския полуостров.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Както вече стана ясно, по-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски се разбра с испанците и португалците. 

Огромна бомба за Украйна! Ето какво се готви

"Убеден съм, че сега ситуацията е доста по-добра в сравнение с преди. Футболът е нещо, което може да промени живота на хората по толкова много начини. Това трябва да бъде използвано по най-добрия начин. Кандидатурата ни вече е европейска, не само иберийска", обяви на пресконференция Луис Рубиалес - президент на испанската федерация по футбол.

Фернандо Соареш Гомес да Силва, който е начело на португалската футболна централа също "подкрепя изцяло" включването на Украйна в процеса.

Това се случва малко повече от седем месеца след нахлуването на руската армия на украинска територия, което е най-големият военен конфликт в Европа след края на Втората световна война. 

Съвместна кандидатура на Гърция, Египет и Саудитска арабия ще опита да спечели това да приеме Световното първенство след осем години.

"Тази работа със сигурност ще направи връзките между европейските държави още по-силна и ще помогне на Украйна да се възстанови, след като показа огромното си желание да участва в този проект", се казва в съобщение на испанската футболна централа. 

Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили са съвместната кандидатура на Южна Америка за домакинството на Мондиал 2030.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК