Байерн спечели 31-ата си шампионска титла без да играе. Това стана факт, след като Борусия (Дортмунд) победи РазенБалшпорт (Лайпциг) с 3:1. Така авансът на баварците пред „червените бикове“ остана седем точки, а тимът от Лайпциг има само още два мача до края на сезона.

Байерн приема Борусия (Мьонхенгладбах) от 19:30 часа в среща от 32 кръг, но вече със спокойствието на сигурен шампион. Въпреки че това е 31-а титла за баварците, тя се явява 30-а за тях от основаването на Бундеслигата. По този начин грандът от Мюнхен от следващия сезон ще може да сложи на екипите си пета шампионска звезда.

Според предварителните информации, Байерн обаче няма да получи тази вечер Сребърната салатиера - шампионския трофей в Бундеслигата, въпреки че си гарантира деветата поредна титла. Награждаването ще стане след последния кръг в Бундеслигата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Марко Ройс откри резултата за Борусия още в седмата минута, а Джейдън Сънчо удвои в 51-ата. Лукас Клостерман намали изоставането на РазенБалшпорт в 63-ата, а Дани Олмо изравни в 77-ата. Десет минути по-късно Санчо вкара второто си попадение в мач, което се оказа победно за тима от Дортмунд.

С този успех Борусия (Дортмунд) събра актив от 58 точки и излезе на четвърто място в класирането, на две точки пред Айнтрахт (Франкфурт). РазенБалшпорт (Лайпциг) е втори с 64, на седем зад Байерн и на четири пред Волфсбург.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)