Бившият капитан на българския национален тим Ивелин Попов изигра силен мач за Ростов при историческата победа с 4:1 над бившия му тим Спартак насред Москва в среща от 19-ия кръг на руската Премиер лига. Попето се отчете с асистенция, но и пропусна дузпа.

Ивелин Попов бе капитан на "жълтите" и можеше да накаже бившия си отбор в 45-ата минута от дузпа, но вратарят Максименко спаси. Това се случи при гол преднина за гостите, които бяха повели с попадение на Бактийор Зайнутдинов (22).

След почивката Алексей Йонов (53) удвои преднина на Ростов, а Попето се реваншира за пропуска си от бялата точка и асистира за третото попадение на гостите, дело на Дмитрий Чистяков (79). Есекиел Понсе (81) върна един гол за Спартак, но крайното 4:1 за гостите оформи Зайнутдинов (83) с втория си гол в мача.

Така Ростов записа десета победа в шампионата и заема трета позиция в класирането с 34 точки. Лидер е Зенит с 45 точки, а Краснодар е втори с 35 точки. ЦСКА (Москва) и Локомотив (Москва) също имат 34 точки, докато Спартак (Москва) е десети с 22 точки.