ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Португалия отвя с 4:0 Чехия като гост в Прага в мач от група 2 в Лига "А" на Лигата на нациите. Герои за "мореплавателите" станаха футболистите на Манчестър Юнайтед Диого Далот, който вкара два гола, както и Бруно Фернандеш. Последното попадение в срещата вкара Диого Жота.

В 13-ата минута Кристиано Роналдо се сблъска тежко с вратаря на чехите Томаш Вацлик и носът му се разкървави. Португалецът получи медицинска помощ и успя да продължи участие, доигравайки срещата. 

В 31-ата минути Владимир Цоуфал центрира за Антони Барак, който изпревари съперник и стреля с глава, но встрани от вратата на гостите. Само секунди по-късно Португалия повече. Рафаел Леао  подаде на Диого Далот, а защитникът прати топката в мрежата на Вацлик - 0:1.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В добавеното време на първата част Марио Руи с чудесен пас комбинира с Бруно Фернандеш, който покачи на 0:2. 

Малко след това Роналдо игра с ръка в наказателното поле на гостите и Чехия получи дузпа. Зад топката застана Патрик Шик, който стреля над вратата. 

В 52-ата минута защитниците на домакините оставиха Диого Далот сам в наказателното поле, той се възползва и с мощен изстрел прониза Вацлик - 0:3. В 82-ата минута Роналдо центрира към Диого Жота, който отбеляза с глава за крайното 4:0 за португалците. 

В същото време Испания се издъни у дома срещу Швейцария - 1:2. Така "мореплавателите" излязоха начело в групата с 2 точки аванс, а в последния мач във вторник не трябват да губят от състава на Луис Енрике като домакин, за да завършат първи.

ЧЕХИЯ - ПОРТУГАЛИЯ 0:4
0:1 Диого Далот (33), 0:2 Бруно Фернандеш (45+2), 0:3 Диого Далот (52), 0:4 Диого Жота (82) 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК