ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Днес предстои да се изиграят последните мачове от групите "А" и "B" на световното първенство и да се изяснят крайните класирания в тях. От 17:00 часа Нидерландия се изправя срещу домакините от Катар, които са абсолютен аутсайдер след двете загуби - 0:2 от Еквадор и 1:3 от Сенегал.

Очакванията са нидерландците да спечелят без проблем и да съберат 7 точки, класирайки се за 1/8-финалите. Другата среща от групата е далеч по-интригуваща - Еквадор - Сенегал. Еквадорците също като Нидерланция имат 4 точки, като и двата тима са с еднаква голова разлика - 3:1. Това означава, че днес "лалетата" ще преследват категоричен успех, за да финишират първи с по-добра голова разлика от еквадорците, ако и те спечелят срещата си. 

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

От 21:00 часа са последните мачове от група "B" - британското дерби Уелс - Англия и Иран - САЩ. Англичаните оглавяват класирането с 4 точки след мощния старт - 6:2 срещу иранците, последвано от равенството 0:0 със САЩ. И четирите отбора имат шанс за класиране на елиминациите. 

Напрежението между САЩ и Иран се покачи преди двубоя, след като американците премахнаха ислямския знак от флага на съперника. 

Селекционерът на янките Грег Берхалтер се извини на Иран за скандала. "Нашите мисли са с иранския народ, но трябва изцяло да се съсредоточим върху предстоящия мач. Той ще бъде много оспорван заради факта, че и двата отбора искаме да продължим напред, а не заради политиката или заради отношенията между нашите страни", каза Берхалтер.

Припомняме, че иранците успяха да победят САЩ с 2:1 на Мондиал 1998.

Припомняме, че при равенство в точките предимство има страната с по-добра голова разлика. Ако и тя е изравнена, следващият критерий е брой отбелязани попадения във всички мачове от групата. 

При равенство и тогава се гледат спечелените точки в мачовете между замесените отбори. Следващите критерии са головата разлика в мачовете между замесените отбори, броят отбелязани попадения в срещите между замесените отбори и едва след това се вземат под внимание точките за феърплей (за получени картони). Ако при всички изброени има равенство се пристъпва към последното и решително за определяне на предимството - жребий на случаен принцип.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Група "А"

Qatar

NetherlandsНИДЕРЛАНДИЯ - КАТАР

Днес от 17:00 часа по БНТ 1, БНТ 3
Ал Хор,
ст. "Ал Байт"
Съдия: Бакари Гасама (Гамбия)

 

EcuadorЕКВАДОР - СЕНЕГАЛSenegal

Днес от 17:00 часа по Диема, Диема Спорт 3
Ал Раян,
"Халифа Интернешънъл Стейдиъм"
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)

Група "B"

WalesУЕЛС - АНГЛИЯ England

Днес от 21:00 часа по БНТ 1, БНТ 3
Ал Раян,
"Ахмад бин Али Стейдиъм"
Съдия: Славко Винчич (Словения)

 

IranИРАН - САЩUnited States

Днес от 21:00 часа по Диема, Диема Спорт 3
Доха,
"Ал Тумама Стейдиъм"
Съдия: Антонио Матеус Лаос (Испания)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК