Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е с контузия след победата с 3:0 над датския Олборг в мач от група "Е" на Шампионската лига. Звездата се оплаква от болки в коляното и именно това е била причината Сър Алекс да го смени от Карлос Тевес през втората част. Както е известно, и Пол Скоулс напусна контузен терена в Дания, след като получи травма в коляното, която ще го извади от игра между 6 и 8 седмици.

"Надяваме се Уейн да няма скъсани коленни връзки. Участието му в гостуването на Блекбърн в събота е под съмнение", коментира Aлекс Фъргюсън.
 
Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело също се интересува от травмата на Уейн Рууни, тъй като не е изключено той да отпадне и за световните квалификации с Казахстан и Беларус, които са на 11 и 15-и октомври.

По всяка вероятност титуляр за Юнайтед в гостуването на Блекбърн отново ще започне Димитър Бербатов, който вкара 2 гола във вратата на Олборг. Митко все още няма гол във Висшата лига с екипа на "червените дяволи", след като не успя да се разпише срещу Ливърпул (1:2), Челси (1:1) и Болтън (2:0). В събота в атаката партньор на Бербо най-вероятно ще бъде Карлос Тевес, който също се бори със зъби и нокти за титулярно място. /БЛИЦ