Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призна, че ще стане по-добър футболист, тъй като в отбора вече е Димитър Бербатов. Английският национал признава, че вече няма гарантирано титулярно място при “червените дяволи”.

“Самият факт, че Бербатов е на “Олд Трафорд” ме издига на друго ниво, заяви Рууни пред клубния уеб сайт. – Вече нямам гарантирано място в стартовите единадесет.”

“Повече от всичко харесвам да играя зад централния нападател. Така имам възможност да играя повече с топката. Не обичам да съм твърде дълго изолиран от играта.”, допълва нападателят.

“Някои централни нападатели могат да стоят отпред, да не пипнат топката дълго време и само да търсят гол, обяснява Рууни. - Аз не харесвам този стил. Предпочитам да участвам в играта. В Юнайтед бях използван на различни позиции, но може би с пристигането на Димитър ние напипахме нишката на нашата игра.”

“Харесва ми да играя под напрежение. Когато мениджърът ме остави резерва срещу Болтън, аз бях разочарован. Искаха да вляза на терена, колкото се може по-скоро и да покажа какво мога. Обичам да показвам на хората, че грешат, ако ми се отдаде шанс”, завършва острието на Манчестър Юнайтед./БЛИЦ