Аталанта победи Валенсия с 4:1 на "Сан Сиро" в Милано в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига, като цял мач за домакините изигра бившият бранител на Лудогорец Хосе Паломино. 

Марио Пасалич пропусна 100-ово положение за откриване на резултата в полза на Аталанта в 8-ата минута, когато стреля силно, но вратарят на Валенсия спаси удара в горния си ъгъл. Италианците все пак излязоха напред в 16-ата минута, когато Ханс Хатебур остана непокрит и засече центриране отляво за 1:0. Валенсия беше на милиметри от изравнителен гол в 31-ата минута, но Феран Торес уцели гредата.

Вместо това обаче Аталанта вкара втори гол, дело на Йосип Иличич, който си спря топката пред наказателното поле в 42-ата минута и я насочи в мрежата със силен удар за 2:0.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Втората част предложи истинско голово шоу за феновете и само за 10 минути, те видяха три гола. Ремо Фройлер вкара за 3:0 в 57-ата минута, а в 62-ата Ханс Хатебур се разписа за 4:0, макар радостта на съотборниците му да дойде минута по-късно заради намеса на ВАР за евентуална засада.

Валенсия успя поне малко да поизмие срама с гол на Денис Черишев в 66-ата минута, след което отново той пропусна в 71-ата.

Минута по-късно Валенсия имаше претенции за дузпа за игра с ръка на италиански бранител, но реферът не видя нарушение. До края нямаше особено интересни положения, от които да падне гол и Аталанта е с огромно предимство преди реванша в Испания на 10 март.

АТАЛАНТА - ВАЛЕНСИЯ 4:1
1:0 Ханс Хатебур 16', 2:0 Йосип Иличич 42', 3:0 Ремо Фройлер 57', 4:0 Ханс Хатебур 62', 4:1 Денис Черишев 66'