Испанският шампион Барселона спечели трудно с 2:1 при визитата си на аутсайдера Славия в чешката столица Прага и оглави класирането в предварително считаната за най-тежка група F след третия кръг. В другия мач от тази група Интер срази у дома Дортмунд с 2:0.

Лионел Меси (3) изведе каталумците напред в резултат след асистенция на Артур. В 20-ата минута чехите имаха шанс, но Тер Щеген спаси. Пропуски пред вратата на Славия пък направиха Гризман и Суарес. Последваха силни минути за домакините, които пропуснаха на два пъти да изравнят, след като Тер Щеген отрази удари на Масопуст.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката Славия изравни чрез Ян Боржил (50) след пас на Масопут, но радостта на чехите бе твърде кратка. Седем минути след гола при центриране на Меси в наказателното поле на домакините Луис Суарес засече топката от малък ъгъл и се стигна до автогол на Петер Олайнка за 1:2.

До края на мача домакините не се предадоха и също като гостите продължиха да търсят гола, но нито един от двата тима не успя да реализира някое от положенията си. В добавеното време Олайнка отправи удар отблизо, но Тер Щеген спаси.

След успеха си Барселона е на върха в групата със 7 точки. Славия е на последното място само с 1 точка.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ