Европейският клубен първенец Байерн разби у дома Атлетико (Мадрид) с 4:0 на старта в група А и продължава да пише история в Шампионската лига. В другия мач от групата по-рано Залцбург завърши 2:2 с Локомотив (Москва).

Баварците ликуваха с трофея миналия сезон, печелейки всичките си 11 мача в турнира. Нито един друг тим не бе постигал това, а днес увеличиха най-дългата серия в надпреварата до 12 успеха. „Дюшекчиите“ пък продължават да държат рекорда с 16 последователни победи в евротурнирите (Лига Европа и Суперкупата на Европа през 2011 и 2012 година). Освен това Байерн стартира с победа за 17-и пореден сезон, което също е най-добро постижение в най-престижната клубна надпревара на Стария континент. Баварците не са губили първия си мач в това състезание от сезон 2002/03, когато падат с 2:3 от Депортиво (Ла Коруня).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Сега баварците започнаха защитата на трофея си по изключително убедителен начин. Кингсли Коман (28) вкара първия гол на „Алианц Арена“ след асистенция на Йошуа Кимих, а след това подаде на Леон Горетцка (41) за удвояването на аванса.

Малко след почивката гол на Жоао Феликс от гостите не бе зачетен заради засада на Луис Суарес, който влияеше на играта и по-точни на видимостта на вратаря Мануел Нойер. Корентен Толисо (66) вкара красив гол за 3:0, а малко след това Кингсли Коман (72) преодоля двама защитници и оформи крайния резултат доста преди последния съдийски сигнал.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!