Челси загуби у дома от Байерн категорично с 0:3 в първа среща помежду им от 1/8-финалите в Шампионската лига. Серж Гнабри (51, 54) и Роберт Левандовски (76) осигуриха комфортен аванс на баварците преди реванша в Мюнхен.

Още в първите секунди Томас Мюлер шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините Вилфредо Кабайеро уверено хвана топката. Баварците продължиха да доминират и пропуски направиха още Коман и Гнабри.

Челси стигна до първи точен удар в 20-ата минута, когато след центриране от корнер Жиру игра с глава, но не затрудни Мануел Нойер. Седем минути след това Левандовски бе изведен очи в очи с Кабайеро, който блокира удара на поляка. Малко след това Мюлер отново не успя да намери целта с мощен диагонален шут.

В 34-ата минута Маунт от домакините не успя да се възползва от грешна на Нойер и отправи неточен удар, а при ответната атака след удар на Мюлер топката срещна от гредата.

Две минути преди края на първата част „сините“ организираха чудесна контраатака, но Нойер спаси удара по земя на Маркос Алонсо.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката Байерн материализира превъзходството си с два гола в рамките на само три минути, а техен автор стана Серж Гнабри (51, 54) след асистенции на Роберт Левандовски. Гнабри имаше шанс и за хеттрик, но в 58-ата минута шутира над вратата от изгодна позиция.

В 62-ата минута гостите претендираха и за дузпа за игра с ръка на защитник, но такава не бе отсъдена. Повторенията показаха, че наистина има игра с ръка. Седем минути по-късно Кимих направи груба грешка, подарявайки топката на Мейсън Маунт, който обаче не успя да се възползва и отправи неточен удар.

Баварците намалиха оборотите, но въпреки това 19-годишният Дейвис направи светкавичен пробив по лявото крило и асистира на непокрития Роберт Левандовски (76) за 0:3.

Положението на лондончани стана още по-тежко в 83-ата минута, когато Маркос Алонсо удари с ръка в лицето съперник и първо получи жълт картон, но след това реферът Клеман Тюрпен гледа повторение на ситуацията и реши да изгони защитника с директен червен картон.

В добавеното време на мача влезлият секунди по-рано на терена Леон Горетцка можеше да вкара при първото си докосване с топката, но ударът му с глава след изпълнение на корнер беше блокиран.

Челси - Байерн 0:3
0:1 Серж Гнабри (51), 0:2 Серж Гнабри (54), 0:3 Роберт Левандовски (76)

Съставите
Челси: Кабайеро, Кристенсен, Рюдигер, Аспиликуета (73 - Педро), Джеймс, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Маунт, Баркли (61 - Вилиан), Жиру (61 - Ейбрахам)
Мениджър: Франк Лампард

 

Байерн: Нойер, Боатенг, Алаба, Павар, Дейвис, Тиаго (90 - Горетцка), Кимих, Мюлер, Коман (66 - Коутиньо), Гнабри (85 - Толисо'), Левандовски
Треньор: Ханс Флик

 

Лондон, стадион: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)
Жълти картони: Жоржиньо (Челси); Кимих и Тиаго Алкантара (Байерн)
Червен картон: Маркос Алонсо (Челси, 83')