Краснодар загуби категорично от Челси с 0:4 в мач от втория кръг в група Е на Шампионската лига.

Своето място бе заел самият собственик на лондончани Роман Абрамович. Това е първият мач на "сините" от година и половина насам, който руският олигарх изгледа на живо.

Още в 4-ата минута вратарят на гостите Едуард Менди показа класа и отрази удар на Данил Уткин. „Сините“ отвърнаха с шут на Хаким Зийех, но той не затрудни стража Матвей Сафонов.

В 14-ата минута Тимо Вернер бе повален от свой съперник в противниковото наказателно поле и съдията даде дузпа. Жоржиньо обаче не се справи с изпълнението от бялата точка, след като ударът му разтресе лявата греда. Малко по-късно Уткин се свлече в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но този път съдията не посочи бялата точка.

Челси откри резултата чрез Калъм Хъдсън-Одой (37), който намери пространство на границата на наказателното поле и с техничен удар вкара първия гол в мача. След преглед с ВАР заради съмнения за засада попадението все пак бе зачетено.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко след почивката след мощен удар на Юри Газински топката разтресе напречната греда зад Менди, а след тотално разбъркване последва удар на Мартинович, но вратарят на "сините" спаси.

„Биковете“ продължиха да натискат и след час игра Евгений Гернов отправи удар от воле, но неточен. Челси се посъбуди и в75-ата минута влезлият от пейката Кристиан Пулишич изрита топката към вратата, но тя се удари в ръката на Мартинович, което доведе до втора дузпа за Челси в срещата. Този път зад топката застана Тимо Вернер (76-дузпа), който бе безкомпромисен и удвои аванса на "сините". Скоро след това той асистира на Хаким Зийех (79) за 0:3.

„Сините“ тотално отказаха съперника, а в самия край Кристиан Пулишич (90) оформи крайния резултат след пас на Тами Ейбрахам.

Челси записа първа победа и с 4 точки поведе във временното класиране на групата. Краснодар остава с една точка в актива си на последната позиция.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!