Германската машина Байерн (Мюнхен) унищожи Барселона с 8:2 в четвъртфинален двубой от Шампионската лига. Това е най-голямата загуба на каталунците в историята на европейските турнири. Барселона не никога бе допускал повече от 4 гола в Шампионската лига в цялата си история - 314 двубоя. За последно във всички турнири испанският гранд допуска 8 гола през 1946 година, когато отстъпва с 0:8 пред Севила за Копа дел Рей. За последно повече от 4 гола в евротурнирите на каталунците бе вкарвал българският Левски през 1976 година за Купата на УЕФА.

Томас Мюлер и Коутиньо забиха по два гола за Байерн, а по един добавиха Робърт Левандовски, Джошуа Кимих, Серж Гнабри и Иван Перишич. За тима на Кике Сетиен се разписа Луис Суарес, а Алаба си вкара автогол.

Двубоят на стадион "Да Луш" в Лисабон се превърна в незабравим рецитал на Байерн и на атакуващия футбол. Баварците бяха във вихъра си и отправиха цели 26 удара, 13 от които в очертанията на вратата на клетия Тер Щеген. 

Головото шоу започна в 4-ата минута. Иван Перишич намери Томас Мюлер на границата на наказателното поле. Германският национал комбинира на двойно подаване с Роберт Левандовски и нанесе удар – 1:0.

В 7-ата минута Барса отвърна на удара. Жорди Алба бе изведен отляво. Пусна към Луис Суарес, който влизаше на скорост в наказателното поле. Дейвид Алаба опита да изчисти, но насочи топката към собствената си врата. 

В 22-ата минута Серж Ганрби проби отлично и изведе Иван Перишич на отлична позиция. Хърватинът стреля много мощно с левия крак и матира Тер Стеген за 2:1.

Положението за Меси и компания стана тежко в 28-ата минута, когато Серж Гнарби вкара трети гол за Байерн. Той се възползва от чудесен пас на Тиаго Алкантара и от воле матира Тер Стеген за 3:1.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Баварската машина продължи да гази и в 31-ата минута Джошуа Кимих центрира, а Томас Мюлер вкара още гол в мрежата на Барселона!

Втората част отново започна силно за Байерн. В 54-ата минута Левандовски подаде към Мюлер, който му върна топката и полякът реализира на празна врата. Попадението му обаче не бе признато, тъй като германският национал е бил в положение на засада.

В 57-ата минута Барселона върна един гол. Жорди Алба направи пробив и намери отлично Луис Суарес, който пое топката и с много хладнокръвен удар матира Мануел Нойер.

Байерн уби интригата в 63-ата минута. Алфонсо Дейвис се подигра със защитата на Барселона, стигна почти до вратата и сервира топката на Кимих, който вкара на празна врата - 5:2 за Байерн.

В псоледните 10-ина минути байерн отново се развихри. Робърт Левандовски реализира попадение с глава, а три минути по-късно сред голмайсторите попадна и Филипе Коутиньо. Бризелцът, който е собственост на Барселона, мина като на парад през защитата и с шпагат реализира седмото попадение. Отново той след още три минути заби последния пирон в ковчега на каталунците. Бразилецът овладя топката в малкото поле и я прати във вратата за крайното 8:2.

Барселона - Байерн 2:8
0:1 Томас Мюлер (4), 1:1 Алаба (7-авт), 1:2 Иван Перишич (22), 1:3 Серж Гнабри (28), 1:4 Томас Мюлер (31), 2:4 Луис Суарес (57), 2:5 Джошуа Кимих (63), 2:6 Робърт Левандовски (82), 2:7 Коутиньо (85), 2:8 Коутиньо (88)

 

Програмата на турнира до самия финал в Лисабон:

1/4-финални сблъсъци
12 август (сряда) от 22:00 часа: Аталанта – ПСЖ 1:2 на стадион "Да Луж"
13 август (четвъртък) от 22:00 часа: РБ ЛАЙПЦИГ – Атлетико (Мадрид) 2:1 на стадион "Жозе Алвеладе"
14 август (петък) от 22:00 часа: Барселона – БАЙЕРН 2:8 на стадион "Луш" 
15 август (събота) от 22:00 часа: Манчестър Сити – Лион на стадион "Жозе Алвеладе"

1/2-финални двубои
18 август (вторник) от 22:00 часа: ПСЖ – РБ Лайпциг
19 август (сряда) от 22:00 часа: Байерн – Манчестър Сити/Лион

Финал на 23 август (неделя) от 22:00 часа
(Байерн - Манчестър Сити/Лион) - (ПСЖ - РБ Лайпциг)