Манчестър Юнайтед разби у дома РазенБалшпорт Лайпциг с 5:0 в мач от втория кръг на група Н в Шампионската лига. По-рано ПСЖ спечели с 2:0 при визитата си на Иснтанбул Башакшехир в другата среща от групата.

"Червените дяволи" взеха инициативата от самото начало на „Олд Трафорд“ и започнаха да притискат съперника. Още в петата минута хубав удар на Фред бе отразен от Гулачи, а Мейсън Грийнууд (21) все пак даде преднина на домакините след асистенция на Пол Погба. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада и попадението бе признато.

След гола гостите се активизираха и направиха няколко опасни атаки, при една от които Де Хеа се намеси решително след силен удар на Нкунку.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Домакините бяха близо до удвояване на аванса си в 51-ата минута, но след разбъркването в наказателното поле защитниците на „червените бикове“ избиха топката. Играчите на Юнайтед имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Конате, но не получиха такава. Малко по-късно топката стигна до Грийнууд, който си изработи пространство за изстрел, но Гулачи успя да го отрази.

Играта след почивката се накъса и гостите се опитаха да изравнят, но не създаваха сериозни положения за гол. Появилият се като резерва английски национал Маркъс Рашфорд (75, 78) реши мача с два бързи гола, при първия от коуто му асистира Бруно Фернандеш, а ситуацията бе разгледана с ВАР заради вдигнат флаг за засада.

В самия край Антони Марсиал (87-дузпа) и Маркъс Рашфорд (90+2), който оформи своя хеттрик, довършиха съперника с нови две попадения.

Така Манчестър Юнайтед събра пълен актив от 6 точки и оглави групата. РБ Лайпциг е трети с 3 точки, колкото има и вторият ПСЖ, а Истанбул Башакшехир е на дъното без спечелена точка.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!