Манчестър Юнайтед срази у дома турския първенец Истанбул Башакшехир с 4:1 и си отмъсти за загубата с 1:2 край Босфора от този съперник в предния кръг от група "H" на Шампионската лига.

"Червените дяволи" изиграха вихрено първо полувреме и заслужено се оттеглиха на почивка с преднина от 3 чисти гола, дело на Бруно Фернандеш (13, 19) на два пъти и Маркъс Рашфорд (35-дузпа), който вкара попадение и между тези на португалеца, но то не бе признато зарази засада. Нарушението за дузпата пък бе срещу Рашфорд.

През втората част Юнайтед намали доста темпото и позволи на Истанбул да върне едно попадение.
Голът бе дело на Дениз Тюрюк (75), който се разписа от пряк свободен удар в 75-тата минута. Няколко минути по-късно след удар на Висча топката срещна напречната греда. В самия край на мача, влезлият като резерва Даниел Джеймс (90+2) оформи крайния резултат.

По-същото време ПСЖ надви трудно гостуващия РазенБалшпорт Лайпциг с 1:0 и излезе на втората позиция в тази група. Единственото попадение вкара Неймар (10-дузпа) в самото начало, а нарушението за 11-метровия наказателен удар бе на Марсел Забитцер срещу Анхел ди Мария. Секунди по-късно дойде отговорът на гостите. Даю Упамекано засече центрира от корнер и насочи топката към мрежата, но Кейло Навас се намеси чудесно и предотврати гол.

В 23-ата минута Ди Мария бе близо до удвояването на преднината на ПСЖ, но ударът на аржентинеца от границата на наказателното поле бе спасен от Гулаши.

Половин час след началото Ди Мария отново застраши сериозно вратата на гостите от пряк свободен удар на няколко метра от наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани от целта. В 38-ата минута Кейлор Навас се намеси решително след силен шут на Амаду Айдара.

РБ Лайпциг разчиташе главно на центрирания към Форсберг. В 66-ата минута националът на Швеция засече с глава подаване от корнер, но Навас безпроблемно улови. Петнайсет минути по-късно с глава стреля и Поулсен, но неточно. Минута преди изтичането на редовното време Забитцер стреля мощно, но не намери очертанията на вратата. В добавеното време Рафиня Алкантара имаше шанс да сложи точка на спора, но Гулаши спаси.

След тези резултати лидер в групата е Манчестър Юнайтед с 9 точки пред ПСЖ и РБ Лайпциг с по 6, а Истанбул Башакшехир е последен с 3 точки.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!