Наполи шокира у дома носителя на трофея Ливърпул с 2:0 на старта в група Е на Шампионската лига. Дрис Мертенс (82-дузпа) и Фернандо Йоренте (90+2) реализираха головете за успеха на италианския тим. В другия мач Залцбург разпиля Генк с 6:2 на свой терен.

Още в седмата минута бе отменен гол за Наполи. Марио Руи шутира на два пъти опасно и Адриан се намеси, но Лозано вкара отблизо с глава при добавката, а попадението не бе признато заради засада.

Домакините се опитваха да владеят повече топката, а мърсисайдци контраатакуваха опасно, но пропуски направиха Салах, Фирмино и Мане. Така до края на първата част нито един от двата тима не успя да вземе превес.

Малко след почивката Наполи имаше чудесен шанс да поведе, но Адриан направи феноменално спасяване при удар на Мертенс отблизо след центриане на Марио Руи отляво. В 54-ата минута Инсиние беше изведен отляво, топката се отклони в ръката на Александър-Арнолд, но след проверка с ВАР не беше отсъдена дузпа.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В 65-ата минута вратарят на италианците Мерет спаси със сетни усилия опасен удар на Салах, а в 74-ата минута отново се намеси след шут на Мане.

В 80-ата минута Наполи получи право да изпълни дузпа, след като Хосе Кайехон падна след съприконовение с Робъртсън. Две минути след това Мертенс не сгреши от бялата точка. В 86-ата минута Манолас можеше да си вкара автогол с глава, но топката излезе в корнер.

Две минути след редовните 90 Фернандо Йоренте се възползва от грешка на Ван Дайк, който върна към вратаря Адриан. Испанският нападател пресече подаването и пусна топката покрай Адриан за крайното 2:0.

Така Наполи стартира с 3 точки в групата, а „червените“ си тръгват разочаровани и без точки от Италия.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ