Реал (Мадрид) спечели минимално с 1:0 при визитата си на Галатасарай в среща от третия кръг и записа първа победа в група „А“ на Шампионската лига. Тони Кроос (18) вкара победния гол за радост на поставения под напрежение напоследък треньор Зинедин Зидан. В другия мач от тази група ПСЖ спечели убедително с 5:0 при визитата си на Брюж.

Срещата в Истанбул започна с натиск на гостите, но въпреки това първите голови възможности бяха пред тяхната врата. В десетата минута Андоне беше изпуснат от защитата и стреля ниско по диагонала, но Тибо Куртоа спаси. Минута по-късно Андоне шутира от десет метра и белгийският вратар на „белия балет“ отново се прояви и отрази с вещина.

Постепенно „кралете“ взеха инициативата и на свой ред създадоха опасности. След четвърт час игра Бензема се измъкна в наказателното поле и нанесе слаб удар. Малко след това обаче гостите се възползваха от неточност в защитата на домакините. Азар получи в наказателното поле и подаде неточно Бензема, но топката стигна до Тони Кроос (18), който от средна дистанция се разписа за 0:1 след лек рикошет. До края на полувремето Азар от гостите и Беланда от домакините направиха по-сериозни пропуски.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След почивката в 53-ата минута Тони Кроос изведе по чудесен начин Бензема, но французинът не успя да преодолее уругвайския страж Муслера. Пет минути след това Кроос получи от Бензема в наказателното поле и беше избутан, но съдията прецени, че няма основания да отсъди дузпа.

Реал имаше превъзходство, но нямаше късмет в завършващата фаза. В 65-ата минута Бензема подаде към Азар, който финтира вратаря и прати топката в напречната греда. Марсело овладя топката, но не стреля достатъчно опасно и не се стигна до гол.

Четвърт час преди края Марсело асистира на Бензема, който стреля по земя, но Муслера отново бе на мястото и хвана топката. В края на срещата Зидан извади Азар, Валверде и Родриго, вкарвайки на терена Винисиус Жуниор, Хамес Родригес и Лука Йович, но гостите така и не реализираха нов гол за по-убедителен успех.

След победата си Реал е втори в групата с 4 точки. Галатасарай е на дъното само с 1 точка.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ