Манчестър Сити победи с 2:1 Борусия (Дортмунд) и в реванша на стадион "Сигнал Идуна Парк" и с общ резултат 4:2 се класира на полуфиналите в Шампионската лига. Там футболистите на Хосеп Гуардиола ще се изправят срещу ПСЖ, който детронира Байерн. 

Другата полуфинална двойка е Реал (Мадрид) - Челси.

С елиминирането на Борусия Манчестър Сити преодоля проклятието на 1/4-финалите, което тегнеше в последните три сезона и направи нова крачка към така жадуването спечелване на най-престижния европейски клубен трофей.

"Гражданите" имаха минимална преднина преди реванша в Дортмунд, след като победиха с 2:1 в първата среща на "Етихад". Борусия поведе тази вечер в 15-ата минута с попадение на 17-годишния англичанин Джуд Белингам. Топката рикошира и достигна до таланта, който я изстреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на Едерсон. С попадението си играчът на Борусия влезе в историята на Шампионската лига. Белингам се превърна в най-младият английски голмайстор в надпреварата. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След това обаче футболистите на Манчестър Сити осъществиха пълен обрат. В 55-ата Рияд Марез изравни от дузпа за игра с ръка на Емре Джан. Ситуацията беше прегледана с ВАР, а от бялата точка Марез беше безкомпромисен - 1:1. 

Изправени до стената, домакините тръгнаха смело напред, но без резултат. В 69-ата минута Хумелс не успя да се възползва от центриране на Марко Ройс от фаул, като прати топката над вратата. В 74-ата минута Де Бройне пропусна. Само минута по-късно обаче Фил Фодън направи 2:1 за "гражданите" с удар от границата на наказателното поле по земя, като топката рикошира в гредата и влетя в мрежата. Именно 20-годишният английски национал вкара второто попадение и в първата среща. 

До края на реванша избраниците на Гуардиола можеха да постигнат по-изразителна победа, но пропуснаха няколко положения. 

БОРУСИЯ (Дортмунд) - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2 (2:4 общ резултат)
1:0 Джуд Белингам (15), 1:1 Рияд Марез (55-дузпа), 1:2 Фил Фодън (75)


БОРУСИЯ (Дортмунд): 35.Марвин Хитц, 2. Морей (81 - 27.Tигс), 16.Мануел Аканжи, 15.Матс Хумелс, 13.Герейро, 22.Джуд Белингам (80 - 19.Юлиан Брандт), 23.Емре Джан, 8.Дауд (75 - 10.Торган Азар), 36.Кнауф (69 - 32.Джовани Рейна), 9.Ерлинг Холанд, 11.Марко Ройс (к) 
Треньор: Един Терзич


МАНЧЕСТЪР СИТИ: 31.Едерсон, 11.Зинченко, 3.Рубен Диаш, 5.Джон Стоунс, 2.Кайл Уокър, 8.Илкай Гюндоган, 16.Родри, 17.Кевин де Бройне (к), 47.Фил Фодън, 20.Бернардо Силва, 26.Рияд Марез (88 - 7.Рахийм Стърлинг)
Треньор: Хосеп Гуардиола


Дортмунд, „Сигнал Идуна Парк“
Съдия: Карлос дел Серо Гранде (Испания)