Страхотна драма се разигра с резултатите в последните срещи от група C на Шампионската лига, след които дебютантът този сезон Аталанта се класира за 1/8-финалите на турнира не без помощта и на Манчестър Сити. Английският шампион направи обрат и спечели с 4:1 при визитата си на хърватския първенец Динамо (Загреб), изхвърляйки го от евротурнирите. В същото време Аталанта победи Шахтьор (Донецк) с 3:0 в Украйна и от последната позиция преди този кръг се изкачи до второто място, гарантиращо участие в следващата фаза.

Динамо (Загреб) поведе на Манчестър Сити с красив гол на Даниел Олмо (10) и в този момент бе на втората позиция във временното класиране, след като в другия мач съперниците играеха при нулево реми. Нещата обаче станаха съвсем различни, след като „гражданите“ направиха пълен обрат. Габриел Жезус (34, 50, 54) избухна с хеттрик след асистенции на Марез, Фодън и Менди. В края и Фил Фодън (84) се разписа след пас на Бернардо Силва и оформи крайния резултат.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Битката в Харков бе доста оспорвана и през първата част Шахтьор и Аталанта не успяха да си вкарат гол, а при такова развитие украинците продължаваха напред с оглед резултата по същото време на другата среща. След почивката бергамаските поведоха с гол на Тимоти Кастан (66), който бе доста спорен заради съмнения за засада на асистиралия му Гомес преди това. Наложи се намесата на ВАР, след която германският съдия Феликс Цвайер призна попадението. В 77-ата минута „миньорите“ от Донецк останаха в намален състав, след като един от бразилците в състава им Додо си изкара директен червен картон. Малко след това хърватинът Марио Пашалич (80) удвои преднината на гостите, а в последните секунди германецът Робин Госенс (90+5) оформи крайното 3:0 за италианците.

След тези резултати Манчестър Сити финишира първи в групата с 14 точки, а тази му позиция бе гарантирана при всякакви развития в последния кръг. Аталанта се изкачи от последното до второ място със 7 точки и също ще играе на 1/8-финалите. Шахтьор остана трети с 6 точки и продължава на 1/16-финалите в Лига Европа, а Динамо (Загреб) завърши последен с 5 точки и приключи с участието си в Европа за този сезон.