С изиграването на вчерашните квалификации за Шампионската лига, в които за участие в груповата фаза се класираха Мидтиланд (Дания), Краснодар (Русия) и Ред Бул Залцбург (Австрия), станаха ясни всички 32 участника в същинската фаза на турнира.

Жребият за групите ще се тегли тази вечер от 18:00 часа българско време в студиото на Националната швейцарска телевизия (RTS) в Женева. Разпределението на отборите по урни подсказва, че може да станем свидетели на група на смъртта. Това се предопределя от присъствието на Интер в трета урна, както и на Олимпик (Марсилия) в четвърта. Така в една група може да се озоват например Байерн, Барселона, Интер и Олимпик (Марсилия), но има и други варианти за интересно разпределение на отборите.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Само преди около месец и половина Байерн разби Барселона с 8:2 в мач от четвъртфиналите на миналия сезон на Шампионската лига. Сега феновете със сигурност ще очакват развоя на подобен двубой, след като каталунците смениха треньорския си щаб и трансферираха уругвайския нападател Луис Суарес в Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите" също са във втора урна и ще бъдат нежелан съперник за всички тимове в първа, трета и четвърта урни.

Припомняме, че два отбора от една държава не може да се паднат в една и съща група от Шампионската лига. Германия е единствената държава, която има свой представител във всяка от четирите урни.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ОТБОРИТЕ ПО УРНИ
Първа урна: Реал (Мадрид), Ливърпул, Ювентус, Байерн, ПСЖ, Зенит, Порто, Севиля
Втора урна: Барселона, Атлетико (Мадрид), Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Шахтьор (Донецк), Борусия (Дортмунд), Челси, Аякс
Трета урна: Динамо (Киев), Ред Бул Залцбург, РазенБалшпорт (Лайпциг), Интер, Олимпиакос, Лацио, Краснодар, Аталанта
Четвърта урна: Локомотив (Москва), Олимпик (Марсилия), Брюж, Борусия (Мьонхенгладбах), Истанбул Башакшехир, Мидтиланд, Рен, Ференцварош