Гениалният аржентинец Диего Армандо Марадона е получил награда от шотландски всекидневник за гола с ръка, който вкара на Англия на четвъртфиналите на световното първенство по футбол през 1986 година в Мексико.

Това става ясно от снимка в днешния брой на Дейли Рекърд, който е инициатор на наградата, предаде агенция Франс прес. Снимка на новия селекционер на аржентинския национален отбор, който утре ще дебютира в Глазгоу в приятелски мач с Шотландия, е публикувана на последната страница на вестника с надпис: "Трофеят, който от 22 години се надявахме да му връчим".

"Става въпрос за подарък на Дейли Рекърд от името на шотландските запалянковци, за да бъде честван голът с Божията ръка срещу Англия в Мексико", отбелязва вестникът, който показва на снимката Марадона с кристален трофей. На световното първенство в Мексико през 1986 година в четвъртфиналния мач с Англия капитанът на аржентинците Диего Марадона вкара два гола - първия с ръка, а втория след невероятен дрибъл, с който премина почти половината от терена и голяма част от английските национали.

Тази оригинална церемония с награждаването на Марадона ще заеме своето място в стогодишното съперничество между Шотландия и Англия. През последните години Диего Марадона получи много благодарствени писма и поздравления от шотландски запалянковци, страшно доволни от тази загуба./БЛИЦ