Лестър обърна Манчестър Юнайтед и надделя с 4:2 на своя стадион "Кинг Пауър" в спиращо дъха зрелище. В драматичния мач Юнайтед имаше аванс от 1:0 в началото, но защитата им беше в катастрофална форма, особено в лицето на Хари Магуайър. 

Мейсън Гринууд вкара фантастичен гол в 19-ата минута, за да даде преднината на гостите. Юри Тилеманс, който беше свързван с трансфер в Юнайтед изравни в 31-ата минута с хубав гол след грешката на Магуайър.

През второто полувреме имаше драматичен период от десет минути, в който Лестър поведе с попадението на Чаглар Союнджу в 78-ата минута, четири минути по-късно Маркъс Рашфорд се отличи със страхотен пробив и гол за 2:2.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Но буквално в следващата атака отново се видя крахът на защитата на Юнайтед след като Джейми Варди направи 3:2. Патсън Дака сложи точка на спора в 91-ата минута на мача след корнер.

С тази победа футболистите на Лестър могат да вземат глътка въздух, след като бяха поставени под много голямо напрежение, тъй като нямаха успех в последните четири срещи в Премиър лийг. За сметка на това облаците над главата на норвежкия наставник на тима от “Олд Трафорд” се сгъстяват все повече - “червените дяволи” нямат победа вече три поредни срещи, а и с представянето си на терена не убеждават, че нещата ще се прояснят скоро.

В друг мач от кръга шампионът Манчестър Сити срази у дома Бърнли с 2:0 и излезе на трета позиция с 14 точки. Бернардо Силва (12) и Кевин де Бройне (70) реализираха головете за "гражданите".



РЕЗУЛАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА