Съперникът на Левски в първия кръг на турнира за купата на УЕФА Жилина загуби с 0:1 на терена на закъсалия Дукла (Банска Бистрица) в мач от деветия кръг на словашкото футболно първенство. Единственото попадение в мача вкара Дуриш пет минути преди почивката с удар от 27 метра. 

Това беше първо поражение на Жилина през сезона, а отборът заема второто място в класирането с 18 точки, на 4 зад лидера Кошице. Дукла пък се измъкна от последната позиция и вече е десети с 9 точки.

"Основният ни проблем е в завършващата фаза на атаките. Просто играта ни в офанзивен план не се получава. Успяваме да достигнем до добри ситуации пред вратата на съперника, но ни липсва последния решаващ пас. За съжаление в последните мачове лекотата, с която играехме в началото на сезона, се загуби", коментира наставникът на Жилина Павел Върба.

Левски завърши 1:1 в първия си мач с Жилина в турнира на УЕФА, като приема съперника в реванш на 2 октомври. „Сините” също загубиха мача си от първенството с 0:1 от Локомотив София.

Съставът на Жилина: Перниш, Пекарик, Пиачек, Печалка, Тесак (79-Лайтнер), Щърба, Белак, Йеж, Владавич, Рилке (46-Щивар), Адауто (46-Дурица)/БЛИЦ